YLE Teema

 

Teemalauantai

10.4. Teemalauantai: Intohimojen Intia

Julkaistu tiistaina 19.01.2010 0 kommenttia 346 suositusta

Mies ja nainen, Q ja Mira Nair, dokumentti ja fiktio Kama sutran maasta.

lauantai 10.4. klo 21.00

Teemalauantai on omistettu Kama sutran, rakkauden ja seksin Intialle ennen ja nyt. Illan avaava dokumenttielokuva Rakkautta intialaisittain (Love in India, 2009) tutkii seksuaalisuutta nyky-Intiassa. Sen on ohjannut tekijä nimeltä Q, elokuvan päähenkilö. Dokumenttielokuva on intialais-saksalais-suomalainen yhteistuotanto.

Rakkautta intialaisittain rinnastaa Intian taruhohtoisen menneisyyden, Radhan ja Krishnan, nykyajan ongelmissa poukkoilevaan pariskuntaan. Q etsii romantiikan juuria ja ikuista orgasmia henkistyneen seksuaalisuuden kotimaassa ja törmää ahdistaviin moraalisiin arvoihin.

Illan elokuva on Mira Nairin ohjaama värikylläinen Kama sutra (1996). Se on 1500-luvun Intiaan sijoittuva satumainen melodraama prinsessasta ja palvelijattaresta, jotka varttuvat yhdessä ja opiskelevat rakkauden kirjaa Kama sutraa yhdessä mutta päätyvät aikuisina toistensa kilpailijoiksi seksissä ja rakkaudessa.

Lisätietoa ohjelmasta

Rakkautta intialaisittain (Love in India, Intia 2009). Dokumentti, ohjaus Q.

Dokumentin kotisivut

 

Kama sutra (Kama Sutra: A Tale of Love, Intia 1996). Ohjaus Mira Nair, pääosissa Indira Varma, Sarita Choudhury, Naveen Andrews.

Suosittele346 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Hävystä häpeämättä

Millaisia myyttejä naisen ulkoisiin sukupuolielimiin liittyy ja kuinka ne vaikuttavat naisen minäkuvaan? Aihetta pohtivat seksivalistajien ja terveysalan ammattilaisten lisäksi naisia kuvaava valokuvaaja ja tavalliset naiset.

Keho rakastuu

Onko rakkaus aivoissa vai genitaaleissa? Draamaa ja tiededokumenttia yhdistävä Thierry Binistin ohjaama elokuva havainnollistaa kolmiulotteisen animaation keinoin, mitä rakastuvan ihmisen sisällä tapahtuu.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook