YLE Teema

 

Historiadokumentti

1960-luvun kulttihahmot

Julkaistu tiistaina 22.11.2011 2 kommenttia 154 suositusta

Perjantai 02.03 klo 19.00

Brittipop hallitsi musiikkimaailmaa 1960-luvulla. The Beatles oli aloittanut brittipopin maailmanvalloituksen ja tasoitti tietä lukuisille muille yhtyeille, joilla oli kansainvälinen ura pian edessään. Myös muoti muuttui rajummaksi ja särmikkäämmäksi, ja se hämärsi luokkayhteiskunnan rajoja, sillä muodikkaasti pukeutuminen ei enää maksanut omaisuutta. Televisiot yleistyivät kodeissa, ja monet ajan tv-sarjoista, kuten Coronation Street ja Pyhimys, muistetaan edelleen. Vuosikymmen toi mukanaan myös seksuaalisen vapautumisen, rotukeskustelun, katutappelut ja lisääntyneen huumeiden käytön.

1960-luvulla brittiläinen tv-toimittaja Bernard Braden aloitti muhkean projektin: hän tahtoi dokumentoida koko vuosikymmenen filmille. Braden vuokrasi sviitin hotellista, palkkasi kuvausryhmän ja teki värifilmille 376 haastattelua. Haastateltavina oli kymmeniä tähtiä: Sean Connery, Cilla Black, Tom Jones sekä kirjailijoita, näyttelijöitä, ohjaajia, muotisuunnittelijoita ja tulevaisuuden toivoja.

Bradenin suunnitelmana oli tehdä uusi haastattelukierros samojen ihmisten kanssa vuosien kuluttua, mutta hän kuoli ennen kuin ehti toteuttaa sen. Haastatteluja ei ole koskaan ennen nähty julkisuudessa.

Kolmiosainen sarja 1960-luvun kulttihahmot toteuttaa Bradenin hankkeen: siinä nähdään sekä hänen arkistofilmejään että uusia haastatteluja. Saavuttivatko nämä ihmiset unelmansa? Toteutuivatko heidän ennustuksensa? Mitä 1960-luku heille merkitsee 40 vuotta myöhemmin?

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: John Fothergill Productions for Five, 2008.

Suosittele154 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Atro Niiniluoto

Totta kai kiinnostaa, kun mukana on yhtyeiden yhtyeeksi luonnehdittu Beatles ja ainoa oikea Bond, James Bond Sean Connery.

antero

ai pahus sentään,meni ohi tämä ohjelma.

saisiko uusintana,kiitos.

tottakai nuo kiinnostaa nyky suomen kansaa ,voisi sanoa suuri osa suomen kansasta eli tuolloin osaa nuoruuttaan ja varsinkin se suuri ikäluokka,eli katsojia löytyy.

lisää näitiä,ovat myös historiaa ja oppia 'tuleville' kulteille.

hyvä!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook