YLE Teema

 

Teemalauantai

Tälle Suomi nauraa

Julkaistu keskiviikkona 29.09.2010 8 kommenttia 268 suositusta

Ilta parasta tv-huumoria: Studio Julmahuvi, Kummeli ja Velipuolikuu.

lauantai 30.10. klo 21

Ylen parhaat naurut. Kotimaisen tv-huumorin ilta, jonka sisällöstä ovat päättäneet Teeman katsojat. Mukana äänestyksen kolmen kärki sekä illan päätteeksi elokuva Hilman päivät, klassikko ajalta ennen televisiota.

Tässä selvästi erottunut kolmen kärki, mukana katsojien kommentteja:

 

Äänestyksen voittaja STUDIO JULMAHUVI

 "Julmahuvi teki suomalaiselle komedialle saman, mitä Monty Python teki komedialle maailmanlaajuisesti."

 "Suomalaisessa viihdekentässä melko poikkeuksellinen rakenne ja esitystapa. Suunnitelmallisesti tuotettua mutta kaoottista materiaalia."

"Nyt askarrellaan sielu! Ja muut nyrjähtäneet jutut saivat nauramaan, ja heti perään saattoi hiukan hävettää että nauratti. Ihan parasta komiikkaa kun ei tiedä saako sille edes nauraa!"

"Nosti älykkään huumorin kukoistukseen. Kaivattu kontrasti Kummelin roskahuumorin jälkijunassa."

"Tätä ennen komediaa olivat tehneet ns. vanhan liiton suomalaiset näyttelijät. Nyt annettiin mahdollisuus nuorille lupauksille, jotka näyttivät miten komediaa heidän mielestään kuuluisi tehdä."

"'Olisko kuule parempi mennä tuonne omalle pihalle huutelemaan?' Tästä sarjasta jäi eläviä legendoja ja paljon."

Studio Julmahuvin Roudasta rospuuttoon -sketsi valittiin lisäksi hauskimmaksi sketsiksi kautta aikojen:

"Musiikki, ohjaus, leikkaus, Summasen laskuhumalainen epätoivo ja punchline huokuvat kaikki täydellisyyttä. 'Älä sano mitään' -vuodatukset koiralle sukeltavat jonnekin todella syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan."

"Siinä on täydellisesti kiteytetty suomalaisuus ja suomalainen huumori."

  

VELIPUOLIKUU

"Putosin kerran tuolilta sitä katsoessani kun nauroin niin paljon. Näin ei ole tapahtunut minkään muun ohjelman kohdalla ikinä."

 "Raikas, ikimuistoinen Elaine."

"PPP on todella taitava. Hallitsee ajoituksen ja nyanssit. Ei välttämättä tarvitse sanoa tai tehdä mitään, silti naurattaa."

"Nappasi heti kättelyssä huumorisuoneen. Jo pelkkä nimi oli ihan älytön. Ohjelma oli nopea, älykäs, vinksahtanut, kunnianhimoisesti tehty, eikä ikinä voinut olla varma, mihin suuntaan sketseissä lähdettiin. Kaiken lisäksi laatu pysyi korkeana alusta loppuun asti, mikä oli varsinkin tuohon aikaan suomalaisissa huumoriohjelmissa harvinaista. Näyttelijät olivat ihan huippuja ja musiikki samaten."

"Vahva osa lapsuutta. Tämän ohjelman myötä oma huumorini kasvoi hieman kieroon."

"Pääsiäishanu-sketsi: täysin irrationaalinen, hulvaton asetelma, pilkkaa perinteitä ja stadin slangia sekä keittiöohjelmia."

"Velipuolikuu siirtyi näppärillä ja lyhyillä välisketseilla pitempiin sketseihin niin nopeasti, että jatkuva naurulle ei annettu mahdollisuutta päättyä kuin vasta loppulaulun aikana."

  

KUMMELI

"Sopivasti tuoretta, kierrätystä niin muista kuin itsestään, ja sopivasti uniikkia."

"Hulvattomien ja älyvapaiden sketsien sarja, joka vain tempaa katsojan mukaansa. Mielikuvitukselliset harmaan arjen sankarit jaksavat naurattaa vuodesta toiseen!"

"Artisti maksaa."

"Suomalaisen komedian legenda, josta moni nuorempi ohjelma on ottanut oppia. Sketsiviihteen aatelia!"

"Kummeli osui harvinaisella tavalla omaan aikaansa, 90-luvun alun lama-Suomeen. Nukkavieru, halvalla tehty ohjelma, joka teki pilkkaa juuri täystyrmäyksen saaneesta juppiajasta, kuvastaa erinomaisesti omaa aikaansa siihen iloa tuoden. Lisäksi sarjan ymmärtäminen vaatii medialukutaitoa, sillä se parodioi tuolloisia jäykähköjä televisio-ohjelmia ja ruutupersoonallisuuksia. Katsomalla Kummelia ymmärtää hieman 90-luvun lamaa ja sitä, mitä se Suomessa muutti."

"Matti Näsä: Suomen noloin ja todenperäisin sketsihahmo."

"Jumankautajuu nääs päivää!! Ei vaan, mutta tuskin mikään muu ohjelma on vaikuttanut omaan aikaansa ja sen ihmisten käyttäytymiseen kuten Kummeli. Olen syntynyt 1976, joten olin ehkäpä parhaassa mahdollisesa iässä vastaanottamaan miesten huumoritarjontaa. Toisaalta, siitä tykkäsivät myös vanhempani ja nyt jo edesmennyt mummoni, joten ei se tainnut edes olla ikäkysymys."

 

Illan päättää HILMAN PÄIVÄT, komediaelokuvan klassikko ajalta ennen televisiota. Agapetuksen romaaniin perustuvan elokuvan ohjasi Matti Kassila vuonna 1954. Rooleissa Tauno Palo, Aino Mantsas, Edvin Laine, Matti Ranin, Tarmo Manni, Pentti Irjala ja Oke Tuuri.

 

Suosittele268 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Neljä naurettavaa naapuria

Marx-veljesten hauskimmassa, hävyttömimmässä ja milikuvituksellisimmassa komediassa kansat joutuvat sotaan.

6.11. Teemalauantai: Totta ja tarua rockista

Anvil ja Spinal Tap! Ennen kaikkien aikojen kulttifilmiä ja huippukomediaa Spinal Tap - he me rokataan! nähdään dokumentti Anvil! Tämä on Anvil, kertomus tosielämän Spinal Tapiksi kutsutusta kanadalaisesta hevibändistä.

Kommentit

Kissajänis

Miten voi olla mahdollista että lauantai-ilta on ainoa mahdollisuus nähdä nämä klassikot yhdessä. Ai tekijänoikeudet kiss my ass!

Niin paljon kuin Yle uusintoja ja uusintojen uusintoja vuodattaa, silloin kun olisi todellinen tarve, niin ei.

Anonyymi

No Studio Julmahuville en ole 20 minuutin aikana nauranut kertaakaan. Että sitä en ymmärrä kenen mielestä on ollut hauskin. Täyttä P***aa. Edellä tulleelle Kummelille sen sijaan nauroin makeasti.
En ole itse edes tällaisesta äänestyksestä tms kuullutkaan.

Anonyymi

Miten studio julmahuvi on voinut äänestyksen voittaa. ei ole edes kovin hauska ohjelma. se ei paljoa naurata. ainakaan tämä jakso. en katson paljoa kyseistä ohjelmaa ainakaan, ei oikein iskenyt ei nytkään. Miteb Roudasta rospuuttoon on voitu äänestään parhaaksi sketsiksi ei edes naura kokosketsi. monta paljon parempaa sketsi on olemssa.

Anonyymi

Julmahuvin näyttäminen ilman tekstityksiä oli kunnioitettavaa metahuumoria. Harmi ettei ollut Alfonso spiikkaamassa.

Anonyymi

Makuja on monia, minusta Studio Julmahuvi on kyllä ehdotonta komediaeliittiä. Toimii yhä vuosien jälkeen, toisin kuin epätasainen Velipuolikuu tai melkein kuin täysin käsikirjoittamaton Kummeli.

yumalation

Onnea vaan julmikselle, ansaitsee pystin. Nyt on aika kaivaa Julmahuvi -boksi esiin ja hehkuttaa kunnolla.Itse liputin VPK:ta ja Arvi Pontsaa mutta tämä kelpaa kyllä. Kummeli taas ei..

Kysyn vaan

Missä on Jopet Show? Ei löytynyt edes varsinaiselta äänestyslistalta vaan piti itse ehdottaa.

hevonja

Studio Julmahuvi uusintana 7.11. klo 22.30.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook