YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Lahjapaketit

4.1. Lahjapaketti: Muoti

Julkaistu perjantaina 19.11.2010 0 kommenttia 182 suositusta

Lahjapaketti vie meidät huippusuunnitteljoiden muotinäytöksiin juuri ennen h-hetkeä, tutkii muotibrändejä ja tähtikultteja sekä pukeutumisvaatimuksia.

tiistai 4.1. klo 10.00 - 15.10

Muotinäytös huomenna
(Le jour d'avant)

Ranskalainen sarja seuraa viime hetken valmisteluja neljässä huippumuotitalossa. Valokeilaan astelevat Sonia Rykiel, Jean Paul Gaultier, Proenza Schouler sekä Karl Lagerfeld. Kullekin alansa huipulle on omistettu oma jaksonsa.

Loic Prigentin ohjaamassa dokumenttisarjassa seurataan viimeisiä hektisiä tunteja ennen muotinäytöksen alkua. Stressiä, ammattitaitoa ja idearikkautta – kaikkea tätä ja vielä paljon muuta on luvassa, kun on enää päivä aikaa muotinäytökseen!

Kamera kulkee estoitta luksusmuodin maailmassa, ovet aukeavat valokuvausstudioihin, mallimestarien ateljeihin, PR-toimistoihin, muotinäytösten kulisseihin ja harjoituksiin. On enää päivää aikaa muotinäytökseen!

Osa 1: Sonia Rykielin 40-vuotista uraa juhlitaan haute couture -näytöksellä Pariisissa.

Osa 2: Kun Jean-Paul Gaultier pitää Pariisissa haute couture -näytöksen, äly kohtaa taian.

Osa 3: Nuorten amerikkalaislupausten Proenza Schoulerilla on syyskokoelmallaan näytön paikka.

Osa 4: Italialaisen Fendin näytös Roomassa esittelee Karl Lagerfeldin valmisvaatteita, turkiksia ja asusteita.

 

Punaisella matolla
(Tapis Rouge)

Miten muotibrändit, tähtikultti ja julkisuus kytkeytyvät yhteen? Tärkeässä roolissa on punainen matto, jota pitkin tähdet astelevat gaaloihin ja muihin tilaisuuksiin.

Ohjaaja Olivier Nicklaus pohtii dokumenttielokuvassaan muotibrändien, tähtikultin ja julkisuuden kytköksiä, joiden yhdistävänä tekijänä punainen matto. Ote on analyyttinen. Esiintymisistä punaisella matolla on tullut itseisarvo sekä tärkeä markkinoimisen keino. Maailman laajuisen ilmiön myötä fanit muuttuvat kuluttajiksi.

Dokumentissa haastatellaan muotialan huippuja sekä bränditutkijoita niin Yhdysvaloista kuin Ranskastakin. Kiehtovat brändit valtaavat ruudun – luomukset ja logot vilisevät.

 

Muodin tarina
(Dress Code – Vom richtigen Kleiden)

Muotimaailma on armottoman tarkka. Mikä on oikea pukukoodi mihinkin tilaisuuteen? Mitkä ovat menestyksekkään asuvalinnan salaisuudet? Yksityiskohdat merkkaavat muodissa paljon, niillä voi onnistua mutta myös epäonnistua.

Muodin tarina antaa vinkkejä siitä, miten mihinkin tilaisuuteen pitää pukeutua, ja mitä asioita tulisi ehdottomasti välttää. Lisäksi analysoidaan niin Berliinin, Pariisin kuin Roomankin katukuvaa ja paikallisten ihmisten tyypillistä pukeutumista.

Ohjaaja Caterina Kluseman haastattelee muun muassa yhtä Diorin pääsuunnittelijaa Victoire Castellanea ja maailmankuulua elokuvapuvustaja Pedro Tosia. Tämän lisäksi kuullaan esimerkiksi tiedemiehiä, muotilehtien päätoimittajia ja hienostonaisia.
Haastateltavina mm. Victoire Castellane, Franceline Prat ja Pedro Tosi

Videot

Lisätietoa ohjelmasta

Muotinäytös huomenna(Le jour d'avant)
Ohjaus: Loïc Prigent
Tuotanto: Arte, Ranska & Sundance Channel, Yhdysvallat, 2009

 

Punaisella matolla (Tapis Rouge)
Ohjaus: Olivier Nicklaus
Tuotanto: LalalaProductions, Ranska & Arte, Ranska & Sundance, Yhdysvallat, 2010

 

Muodin tarina (Dress Code – Vom richtigen Kleiden)
Ohjaus: Caterina Klusemann
Tuotanto: ARTE/ZDF, Saksa & Italia & Ranska, 2005

Suosittele182 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook