YLE Teema

 

Kino Suomi

Älä itke Iines (16)

Julkaistu torstaina 31.10.2013 1 kommenttia 68 suositusta

Ohjaaja Janne Kuusi ryhtyi 80-luvulla yhteistyöhön Arto af Hällströmin ja Ryhmäteatterin kanssa. Ensimmäinen yhteistyönä syntynyt elokuva oli kaupunkidokumentti Laulu (1986), joka on nähty Kino Suomessa keväällä 2012. Vuonna 1987 valmistunut Älä itke Iines on anarkistinen ilottelu kerrostalon vintillä kommuunissa asuvista neljästä sopeutumattomasta.

Kuusi oli tehnyt elokuvaan käsikirjoituksen, mutta dialogin kehittivät näyttelijät. Nimensä elokuva sai Tuomari Nurmion laulusta.

Kuusen kirjoittaman tuotantotukihakemuksen sanoin: ”Lajityyppiesikuvina voidaan pitää elokuvan alkuaikojen komedioita, (esim. Chaplin tai Marx-veljekset). Elokuva lähentelee sarjakuvaa, slapstickia, pantomiimia ja muita epävirallisia ja -kirjallisia ilmaisumuotoja. Se karttaa naturalismia.”

Elokuva on viimeksi nähty televisiossa MTV:llä vuonna 1989.

Lisätietoa ohjelmasta

(Suomi 1987) O: Janne Kuusi. N: Eija Vilpas, Sari Mällinen, Pirkka-Pekka Petelius, Kari Väänänen, Kari Heiskanen, Vesa Vierikko, Maija Leino, Pertti Sveholm

Suosittele68 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Röhnäreino

Aikanaan, kun tämä pyöri teattereissa en voinut nauraa niin paljon kuin olisin halunnut, kun oli kurkku kipeänä. Siitä harvinainen suomalaiselokuva, että tässä dialogi toimii, mutta se onkin näyttelijöiden improvisoimaa.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook