YLE Teema

 

Kino Suomi

Laulu – dokumentti Helsingin yöstä

Julkaistu tiistaina 08.05.2012 8 kommenttia 166 suositusta

Ryhmäteatteri, Sielun veljet ja Teppo Turkin Yöradio rytmittävät Helsingin yön sykettä vuoden 1986 dokumentissa.

torstai 24.5. klo 21.45

Laulu on dokumentti kaupungin yöstä, unesta ja unelmasta. Se on huuto katoavan elävän suurkaupungin puolesta, ja siinä seurataan tilanteita ja tapahtumia auringonlaskusta auringonnousuun.

Arto af Hällströmin ja Janne Kuusen Laulu sai aiheensa Sielun veljien samannimisestä biisistä ja Ryhmäteatterin Zloty Burlesque -revyystä. Mukaan haalittiin ajan ilmiöitä, tunnelmia ja keskustelunaiheita: vartiointiliikkeiden toimintaa, orwellilaista mentaliteettia, Radio Cityä, huumekokemuksia ja uuden Tuntemattoman sotilaan ensi-iltaa. Elementeistä kudottiin hyvin irtonainen ja moneen suuntaan aukeava kokonaisuus, aikansa tässä-ja-nyt-henkinen dokumentti.

Koko 1980-luku oli ollut Ryhmäteatterille nousukiitoa Suomen johtavien teattereiden joukkoon. Teatteri oli tehnyt jo paljon yhteistyötä Yleisradion ja MTV:n kanssa erilaisissa ohjelmaprojekteissa, ja Laulu oli omalla tavallaan televisioyhteistyön looginen jatko, teatteriesityksen laajentaminen dokumentiksi. Samaan aikaan Sielun veljet oli noussut suursuosikiksi L’Amourha-levyllään vuonna 1985. Sekä Ryhmäteatteri että Sielun veljet olivat olennaisia 1980-luvun uudenlaisen nuorisokulttuurin kiteyttäjiä – kuten myös Radio City, jonka yölähetystä dokumentissa myös seurataan.

Elokuvan ensi-ilta oli maaliskuussa 1986, ja se sai samana vuonna Tampereen lyhytelokuvajuhlien Risto Jarva -palkinnon. Televisiossa se on aiemmin nähty vain yhden kerran, vappuna 1987.

Lisätietoa ohjelmasta

Laulu (1986). Ohjaus Arto af Hällstöm ja Janne Kuusi. Esiintyjät: Sielun veljet, BB-Band, Pirkka-Pekka Petelius, Kari Väänänen, Kari Heiskanen, Eija Vilpas, Riitta Havukainen, Pertti Sveholm. Tuotanto Ryhmäteatterin kannatus Oy, Pettufilmi ja TV2.

Suosittele166 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Leningrad Cowboys Go America

Tötteröpäitten rokkibändi matkaa Amerikkaan ja Meksikoon Aki Kaurismäen kulttikomediassa. Mukana myös managerina Matti Pellonpää ja kylähullu-Igorina Kari Väänänen.

Saimaa-ilmiö

Aki ja Mika Kaurismäen dokumentissa aikansa suomirockin huiput Juice Leskinen Slam, Hassisen kone ja Eppu Normaali seilaavat Saimaan aalloilla kolmen bändin Tuuliajolla-kiertueella kesällä 1981.

Kommentit

Atik Ismail

Kiitos säkenöivästä ELÄMYKSESTÄ!

Nicke

Oisko mahdollista saada tämä elokuva nähtäväksi areenan sivulla? Tai sitten uusintaa myöhemmin.

Kaakko

Voi ei, missasin! Toivon kans Areenaa tai uusintaa!

Mikko

Ohi meni. Uusintaa kehiin, kiitos!

welde

Perhana, missasin. Uusintaa kehiin ja nopeasti, kiitos!!!

trabant

Missattu! Uusinta, kiitos.

Kekk.

Voisitteko uusia tämän ohjelman tai panna sen Areenaan katsottavaksi?

Yle Teema

Valitettavasti Ylellä ei ole Lauluun nettioikeuksia. Uusintaakaan ei ole tiedossa, mutta välitetään toiveet eteenpäin. Uusintaa kannattaa toivoa myös täällä: http://teema.yle.fi/kilpailut/toivo-arkisto-ohjelmia

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook