YLE Teema

 

Kino Into

Alaston saari

Julkaistu maanantaina 14.06.2010 0 kommenttia 188 suositusta

maanantai 6.9. klo 23.35

Syrjäisellä pikkusaarella asuva rutiköyhä perhekunta taistelee luontoa vastaan minimalistisessa ja dokumentinomaisesti kuvatussa draamassa. Aurinko nousee. Maalaismies (Taiji Tonoyama) ja hänen vaimonsa (Nobuko Otowa) soutavat vaatimattomalla veneellään tyynen veden halki. Saarelle päästyään pariskunta purkaa lastinsa, suuret vesisäiliöt, ja suuntaa polkua pitkin kylän vesisäiliölle. Läheisellä pikku saarella perheen lapset ruokkivat eläimiä ja hoitavat tulta. Pian on yhteisen aterian aika.

Kaneto Shindôn ohjaama inhimillisen olemassaolokamppailun kuvaus on minimalistisen elokuvan klassikko. Päivästä toiseen toistuvassa vedenkuljetuksessa ja karun viljelyksen muokkaamisessa on jotain runollista ja rituaalinomaista.

Vuonna 1960 valmistunut Alaston saari on karu mutta kaunis mustavalkoinen laajakangaselokuva, jossa dialogin korvaa Hikaru Hayashin säveltämä musiikki.

Länsimaissa Shindo tunnetaan parhaiten eroottisesta kauhutarinasta Onibaba (1962), vaikka jo Alaston saari toi ohjaajalle kansainvälistä huomiota sekä palkinnon Moskovan elokuvajuhlilla.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Hadaka no shima, Japani 1960, 93 min. Ohjaus: Kaneto Shindô. Pääosassa: Nobuko Otowa.

Löydä lisää:

Japani, 1960, Kaneto Shindo
Suosittele188 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook