YLE Teema

 

Perjantain Kino

Amerikkalaisia Pariisissa (16)

Julkaistu keskiviikkona 23.01.2013 0 kommenttia 67 suositusta

perjantai 1.3. klo 22.00

Sotienvälisenä aikana Pariisi oli modernin taiteen mekka, jazz-ajan sykkivä sydän ja Amerikan kadotetun sukupolven turvapaikka. Alan Rudolphin elokuva Amerikkalaisia Pariisissa (The Moderns) kuvaa tuon 1920-luvun Pariisin taiteilijapiirejä värikylläisen fiktion keinoin. Elokuvan päähenkilö on Pariisiin kotiutuva amerikkalainen taidemaalari Nick Hart, jonka ystäväpiiriin kuuluvat niin Ernest Hemingway kuin Gertrude Stein ja Alice B. Toklas.

Alan Rudolph kypsyi elokuvaohjaajaksi Robert Altmanin opissa, ja mestarinsa Altmanin tapaan hän ohjaa suvereenisti moniäänisiä elokuvia, joissa yhden tai kahden päähenkilön sijaan seurataan kokonaista ryhmää. Rudolphin tunnetuimpia elokuvia ovat Ota minut, Kuumaveriset ja Amerikkalaisia Pariisissa.

Rakkaudesta, petoksesta ja taideväärennöksistä kertova Amerikkalaisia Pariisissa on ensemble-näyttelemisen juhlaa. Pääosassa on Keith Carradine. Muissa tärkeissä rooleissa ovat Linda Fiorentino, Genevieve Bujold, Geraldine Chaplin, John Lone ja Wallace Shawn. Elokuvan musiikin sävelsi Mark Isham.

Amerikkalaisia Pariisissa esitettiin edellisen kerran Teemalla 17.3.2012 osana 1920-luvun Pariisille omistettua Teemalauantaita.

Lisätietoa ohjelmasta

Amerikkalaisia Pariisissa (The Moderns), USA 1988. O: Alan Rudolph. N: Keith Carradine, Linda Fiorentino, Genevieve Bujold, Geraldine Chaplin, John Lone, Wallace Shawn.

Suosittele67 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

2.3. Teemalauantai: Woody Allen & Annie Hall

Woody Allenille omistetaan maaliskuussa peräti kaksi Teemalauantaita. Niissä esitetään Robert B. Weiden ohjaama uusi kaksiosainen dokumenttielokuva Allenista sekä kaksi Allenin elokuvaa. Nyt on vuorossa 1970-luvun mestariteos Annie Hall.

9.3. Teemalauantai: Woody Allen & Vicky Cristina Barcelona

Elokuvakomedian mestarille omistetaan kaksi peräkkäistä teemailtaa. Nyt esitetään jälkimmäinen osa Allenista kertovasta dokumenttielokuvasta sekä Vicky Cristina Barcelona vuodelta 2008, tähtinä Penélope Cruz, Javier Bardem ja Scarlett Johansson.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook