YLE Teema

 

Arvoitusten talo (12)

Julkaistu tiistaina 23.11.2010 1 kommenttia 224 suositusta

torstai 7.11. klo 23.40

Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama tv-elokuva Joe's Palace eli Arvoitusten talo kertoo kahden erilaisen miehen omalaatuisesta suhteesta ja vanhan arvorakennuksen kätkemistä salaisuuksista. Pääosaa näyttelee Michael Gambon.

Elliot Graham on varakas eksentrinen vanhus, joka omistaa useita arvokkaita kiinteistöjä, yhden niistä Lontoossa. Joe Dix on värillinen nuorukainen, joka palkataan huolehtimaan Grahamin kauan tyhjillään olleesta talosta. Talon parhaat päivät ovat ohi, mutta se huokuu yhä arvokkuutta sekä sisältää salaisuuksia, jotka pyrkivät viimein pintaan. Miksi kukaan ei asu talossa, vaikka siellä on palvelijoita? Keitä ovat ihmiset, jotka saapuvat sinne odottamatta? Mitä talossa on tapahtunut? Sitä ei tunnu tietävän omistajakaan, mutta asia painaa häntä.

Talon tarina jatkuu Stephen Poliakoffin tv-elokuvassa Lumottu Mary.

Lisätietoa ohjelmasta

Arvoitusten talo (Joe's Palace). Käsikirjoitus & ohjaus: Stephen Poliakoff. N: Michael Gambon, Danny Lee Wynter, Rupert Penry-Jones, Kelly Reilly, Rebecca Hall ja Clive Russell, T: BBC/HBO, 2007. 

Suosittele224 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Lumottu Mary (12)

Arvokas vanha nainen saapuu suureen taloon ja avaa sen asukkaalle näkymän menneisyyden mystisiin tapahtumiin. Stephen Poliakoffin tv-elokuva on jatkoa Arvoitusten talolle.

Vuoden 39 salaliitto (12)

Stephen Poliakoffin kirjoittama ja ohjaama salaliittotrilleri. Britanniassa kiistellään kesällä 1939 siitä, miten Hitlerin laajentumispyrkimyksiin tulisi suhtautua. Nuori nainen löytää salaisia natsimielisiä suunnitelmia. Rooleissa mm. Romola Garai, Bill Nighy, Hugh Bonneville, Julie Christie, Jeremy Northam ja David Tennant.

Kommentit

koffi ilman polia

Minusta tämä ekana esitettävä Poliakoff, eli Arvoitusten talo, on näistä kolmesta Poliakoffista paras. Kyllä muissakin on oma jännä tunnelmansa, mutta ehkä tämän elokuvan loppuratkaisu on minulle mieluisin. Mystinen ja eksentrinen ovat sopivia sanoja kuvaamaan kaikkia näitä elokuvia.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook