YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Bill Hicks, jumalaton rääväsuu (12)

Julkaistu maanantaina 30.05.2011 1 kommenttia 220 suositusta

sunnuntai 7.4. klo 23.15

Bill Hicks (1961-94) oli kärjekäs, kriittinen ja tabuja kaihtamaton stand up -koomikko, josta on kuolemansa jälkeen tullut monen nykyviihdyttäjän inspiraation lähde ja esikuva. Mustaa huumoria viljellyt Hicks kuoli vain 32-vuotiaana.

Hicksin ajaton huumori sukelsi pää edellä Amerikan ja modernin maailman ristiriitaisuuksiin. Hänellä oli kyky purkaa osiin esimerkiksi uskonto, rajaton viranomaisvalta ja kaksinaismoralismi, joita hän tarkasteli terävällä katseella. Hicks jätti jälkeensä suuren joukon videonauhoituksia ja kuvia, jotka toimivat tämänkin, osin animoidun dokumentin lähtökohtana.

Dokumentista esitetään tunnin mittainen tv-versio. Ensiesitys Teemalla oli toukokuussa 2011 osana Stand Up! -teemalauantaita.

Katso myös 1960-luvun stand up -komedian suurnimestä Lenny Brucesta sekä huumorin ja sananvapauden rajoista kertova Teemalauantai 4.5.2013: Vaarallista komediaa.

Lisätietoa ohjelmasta

Bill Hicks, jumalaton rääväsuu (American: The Bill Hicks Story), USA 2009. Dokumentti, ohjaus Matt Harlock ja Paul Thomas.

Suosittele220 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

4.5. Teemalauantai: Vaarallista komediaa

Lauantai-ilta on omistettu amerikkalaiselle stand up -komedialle, vihaiselle huumorille ja yhteiskuntarauhaa häiritsevälle naurulle. Teemaillan tähti on amerikkalaisen sananvapauden ja hyvän maun rajoja koetellut koomikko Lenny Bruce.

Everett: Viktoriaaninen seksiseikkailija

Brittinäyttelijä Rupert Everett matkailee Intiassa ja Kairossa esikuvanaan kuningatar Viktorian ajan moraalisääntöjä haastanut upseeri-tutkimusmatkailija Richard Burton.

Kommentit

Anonyymi

Ei ole yhtään hauska.. Ennenvanhaan ei politisoitu vaan kerrottiin hyviä vitsejä, hauskasti, viihdytettiin. Tuohan on palopuhetta.. En minä oikein ymmärrä miksi noin negatiivisiin asioihin pitää keskittyä ja mikä tuossa sitten on "huumoria".

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook