YLE Teema

 

Kino Klassikko

Bussipysäkki (7)

Julkaistu torstaina 23.08.2012 0 kommenttia 75 suositusta

sunnuntai 16.9. klo 18.00

Marilyn Monroen elokuvien sarjaa jatkaa Joshua Loganin vuonna 1956 ohjaama, William Ingen näytelmään perustuva Bussipysäkki (Bus Stop). Se tehtiin aikana, jolloin Marilyn alkoi vaatia parempia ja monitahoisempia rooleja, ja siitä tulikin yksi Marilynin tunnetuimpia elokuvia.

Don Murray esittää Montanassa syrjäisellä hevostilalla varttunutta parikymppistä Bo Deckeriä, joka lähtee ensimmäistä kertaa maailmalle osallistuakseen rodeokilpailuun Phoenixissa. Bo on meluisa, innokas ja kömpelö, ja hänen nuorekkaalle itserakkaudelleen vie vertoja vain hänen ummikkomaisuutensa.

Poika ei ole koskaan käynyt ulkomaailmassa. Niinpä kun hän näkee kapakkalaulaja Cherien esiintyvän, Bo rakastuu yhdellä silmäyksellä ja päättää mennä tämän kanssa naimisiin ja viedä hänet kotitilalleen, kysymättä juuri mitään keneltäkään, edes Cherieltä.

Cherie itse on lopen nuutunut elämäänsä, maalaistyttö, joka on juuttunut Arizonan savuisiin kapakoihin matkalla unelmiensa Hollywoodiin. Hän ei ole edes hyvä esiintyjä, paitsi omasta ja Bon mielestä. Bo kuitenkin edustaa Cherielle juuri sitä hävettävää maalaisjunttilaa, jota hän itse on alun perin lähtenyt pakoon.

Lisätietoa ohjelmasta

Bussipysäkki (Bus Stop), USA 1956. O: Joshua Logan. N: Marilyn Monroe, Don Murray.

Suosittele75 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook