YLE Teema

 

Parrasvalot

Chopin ja satakielet

Julkaistu perjantaina 15.06.2012 0 kommenttia 102 suositusta

lauantai 7.7. klo 18.30

Lapsinerona aloittanut Chopin sävelsi lähinnä vain pianolle (tai pianolle ja orkesterille) mutta loi mitä hienoimpia teoksia, kuten preludeja, etydejä, valsseja, masurkkoja tai poloneeseja. Chopin kuoli tuberkuloosiin Pariisissa. Hänet haudattiin Père-Lachaisen hautausmaalle, mutta hänen sydämensä talletettiin Varsovan Pyhän ristin kirkkoon.

Nyt nähtävä dokumentti sukeltaa Chopinin henkilökohtaisemman minän maailmaan. Keskiössä ovat kaksi 1800-luvun supertähteä Frédéric Chopin ja Jenny Lind. Kuinka ujo, sairaalloinen säveltäjämestari ja nuori juhlittu ruotsalainen sopraano liittyivät läheisesti toisiinsa?

Kiehtova dokumentti perustuu ruotsalaispariskunnan Cecilia ja Jens Jörgensenin kiintoisiin historialöytöihin. Frédéricin ja Jennyn jalanjälkiä kulkevat laulajatar Natalya Romaniw ja pianisti James Rhodes.

Suosittele102 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Nimeni on Celibidache

Peter Berggrenin dokumentti on henkilökuva kiistellystä taiteilijasta ja hänen ajastaan. Tinkimätön romanialaismaestro ei päästänyt soittajia helpolla mutta hän myös rakensi radion ensemblestä maailmanluokan orkesterin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook