YLE Teema

 

Parrasvalot

El Sistema - Venezuela soittaa ja Dudamel Göteborgissa

Julkaistu keskiviikkona 25.05.2011 0 kommenttia 167 suositusta

lauantai 11.6. klo 13.35 ja 15.35

Dokumentti El Sistema näyttää, kuinka visionääri José Antonio Abreu on muuttanut satojen tuhansien slummilasten elämää kolmen vuosikymmenen aikana. Abreu laajentaa nuorten näkökenttää ja rohkaisee heitä ottamaan vastuuta omasta elämästään tekemällä siitä merkityksellistä. Tästä koulutusjärjestelmästä on noussut tämän hetken kuumin kapellimestari Gustavo Dudamel ja hän onkin jatkanut työtä göteborilaisen Hammarkullenin lähiön lasten kanssa perustamalla sinne El Sistema -musiikkikoulun.

 

klo 13.35 El Sistema – Venezuela soittaa
Dokumentti Venezuelan musiikkikoulutusjärjestelmästä, joka tarjoaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuuden oppia soittamaan ja nauttimaan musiikista. Kapellimestari José Antonio Abreun jo yli 30 vuotta sitten käynnistämään projektiin osallistuu nykyään noin 250-tuhatta lasta eri puolilla Venezuelaa. Järjestelmä on herättänyt myös runsaasti kansainvälistä kiinnostusta ja erilaista yhteistyötä. El Sisteman lähettiläinä maailmaa kiertävät mm. Simón Bolívar -nuoriso-orkesteri ja kapellimestari Gustavo Dudamel. Dokumentin on ohjannut Paul Smaczny. Tuotanto: Euroarts, Saksa ja mm. YLE Teema (2008).
 

klo 15.35 Dudamel Göteborgissa
Los Angelesin filharmonikkojen ohella Gustavo Dudamel toimii myös Göteborgin sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina. Musiikki kuuluu hänen mielestään kaikille ja hän on perustanut El Sistema -musiikkikoulun göteborgilaiseen Hammarkullenin köyhään lähiöön. Tuotanto: SVT, Ruotsi (2010)

Suosittele167 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook