YLE Teema

 

Uusi Kino

Elämää kerroksissa (S)

Julkaistu maanantaina 29.04.2013 0 kommenttia 51 suositusta

sunnuntai 29.12. klo 00.40

Daugavpilsin sairaala Latviassa on arkkitehtuuriltaan muisto neuvostoajoilta. Sairaalassa on 12 kerrosta, ja niillä jokaisella on oma erikoistumisalansa. Belgialaisen Jean Counet'n dokumentissa Elämää kerroksissa (Inhale Exhale) kuljetaan eri osastojen kautta läpi ihmiselämän: tarina alkaa lapsen syntymästä kaikkein moderneimmalla osastolla ja päättyy ihmisen elämän viimeiseen päivään.

Mitä ylemmäksi rakennuksessa noustaan hissillä, sitä nuhruisempia ovat kerrokset. Vanhusten ja parantumattomasti sairaiden osasto näyttää vanhalta ja katoavaiselta, ikään kuin ajankulu olisi ruoskinut sitä. Osasto kantaa siellä makaavien ihmisten arpia.

Potilaita hoitavalla henkilökunnalla on tärkeä rooli tarinassa. Vanhanaikaisissa Daugavpilsin kerroksissa voi aistia jotakin sellaista, joka tuntuu kadonneen modernien sairaaloiden teknistyneen hoidon myötä.

Lisätietoa ohjelmasta

Elämää kerroksissa (Inhale/Exhale), Belgia/Hollanti/Suomi 2009. Ohjaus Jean Counet. Kuvaus Kimmo Jaatinen. Ääni Kirsi Korhonen. Leikkaus Mikko Sippola. Musiikki Tuukka Terho. Tuotanto Daniel De Valck & Anne Deligne, Cobra Films ja Pertti Veijalainen, Illume Ltd. Yhteistuotanto Yle/Avek.

Suosittele51 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook