YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Elävä arkisto: Remu Aaltonen 65 vuotta

Julkaistu torstaina 10.01.2013 5 kommenttia 100 suositusta

Suomessa on vain yksi Remu Aaltonen!

tiistai 15.1. klo 21.45

”Onko Hurriganes mukana 80-luvulla, uudessa aallossa?
”Olemme sen yli – olemme superaaltoa.”

Tammikuun 10. päivänä 65 vuotta täyttänyt Henry ”Remu” Aaltonen on yksi suomalaisen rockhistorian keskeisistä hahmoista. Romanitaustainen Remu Aaltonen aloitti muusikonuransa rumpalina jo 60-luvulla ”The Creatures” ja ”Happy Go Fellows” yhtyeissä. Hän soitti 60-luvulla myös Kirkan kanssa. Aaltosen ja Cisse Häkkisen perustettua vuonna 1971 Hurriganes-yhtyeen, tulli mukaan soolokitaristiksi Ile Kallio. Kallion jätettyä lyhyen ajan jälkeen yhtyeen kitaristiksi tuli kokoonpanon samalla vakiinnuttaen Albert Järvinen.

Hurriganesin ensimmäinen albumi ”Rock And Roll All Night Long” ilmestyi vuonna 1973 ja klassikko oli syntynyt - siitä tuli heti suuri menestys. Levyn ilmestyminen oli samalla avaus Remun laajalle tuotannolle, johon kuuluu lukuisia Suomen rock -historian klassikkoalbumeja, sekä myöhemmin myös sooloalbumeja oman yhtyeensä ”Remu & His All Stars” kanssa. Remu oli mukana politiikassakin SDP:n riveissä 2000-luvun alkupuolelta alkaen. Remu Aaltonen on tullut musiikin lisäksi myös tunnetuksi useista lehtiotsikoihin päätyneistä tapahtumista – kaidalla tiellä pysytteleminen onkin ollut rock-miehelle joskus haasteellista.

TV-arkisto näyttää koosteen Sveriges Radion televisiolle (väreissä) taltioidusta Hurriganesin konsertista Tukholman Cirkus Arenalla kesällä 1979, sekä Heikki ”Hector” Harman Remu-haastattelun Tuubi-ohjelmassa vuonna 1980. Yhtye soitti Tukholmassa tuolloin vanhoja kappaleitaan, sillä kitaristi Albert Järvinen oli palannut yhtyeeseen pitkän tauon jälkeen ja yhtye ajoi tähtikitaristiaan takaisin sisään. Abban studiolle uutta levyä menossa oleva Hurriganes esittää taltiossa biisit ”Roadrunner”, ”It ain't what you do”, ”Tallahassee Lassie”, ”Say mama”, ”Only one” ja ”Talkin' bout you”.

Marko Gustafssonin tekemän syntymäpäivähaastattelun jälkeen nähdään Remu & His All Starsin keikka, joka on kuvattu Cantina Westissä Helsingissä vuonna 1993.

Lisää Elävässä arkistossa:

Remu ja Hurriganes

Lisätietoa ohjelmasta

Showtime: Hurriganes Tukholmassa (1979)
Jäljellä olevat arkistohelmet Hurriganesin keikasta Tukholman Cirkus Arenalla vuonna 1979.

Arkistovieraana: Remu Aaltonen
Marko Gustafssonin haastateltavana rock-legenda Henry ”Remu” Aaltonen.

Q ja tähdet: Remu & His All Stars (1993)
Remu Aaltosen yhtye Cantina Westissä Helsingissä.

Suosittele100 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Tuoppi

Remu perusti Hurriganesin kylläkin Ile Kallion kanssa ja mukaan tuli sen jälkeen Cisse Häkkinen.

Anonyymi

Näinhän se meni..

Mister X

Oletko se Down Brownien Tuoppi? Kaikea hyvää jatkossa ja olisihan se mukava teistäkin kuulla.

Atro Niiniluoto

Konkarilla ikä ei tunnu missään. Suomijazzkin on vain hauskaa, kun sitä kuulee Remun suusta. Siinä osiossa yllättävin minusta oli biisi Get on.

Tuoppi

Mister X: Jep:)

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook