YLE Teema

 

Epätoivon raja

Julkaistu keskiviikkona 16.06.2010 0 kommenttia 198 suositusta

Tositapahtumiin perustuva kaksiosainen elokuva DDR:ssä asuvasta naisesta, joka päättää paeta kommunistisesta kotimaastaan kahden tyttärensä kanssa.

sunnuntai 19.9. klo 15.45

Teema esittää vuoteen 1982 sijoittuvan, kaksiosaisen saksalaisen minisarjan Epätoivon raja (Die Frau von Checkpoint Charlie). Tositapahtumiin perustuva draama kertoo itäsaksalaisesta naisesta, Sara Benderistä, joka suunnittelee naimisiinmenoa, kun sattuu onnettomuus, joka keikauttaa Saran maailman ylösalaisin.

Sara asustelee Erfurtissa kahden tyttärensä kanssa ja on menossa naimisiin työkaverinsa Peterin kanssa. Saran isä on matkalla tyttärensä häihin Länsi-Saksan puolelta, mutta matkalla sattuu onnettomuus. Häät perutaan, eikä Sara pääse näkemään isäänsä sairaalaan Lännen puolelle. Isä kuolee, ja Saran inho itä-Saksaa kohtaan nousee.

Halu jättää kommunistinen kotimaa ja elää vapaana kasvaa lopulta niin suureksi, että Sara päättää turvautua laittomia pakoja järjestelevään organisaatioon. Pakoyritys Romanian kautta päätyy kuitenkin salaisen poliisin syliin, ja Sara suljetaan vankilaan. Hänen tyttärensä joutuvat lastenkotiin.

Kolmen vuoden vankilassaolon jälkeen Sara pääsee vapaaksi, mutta saa kuulla, että hänen lapsensa on sijoitettu kasvattiperheeseen. Tästä alkaa yhden naisen epätoivoinen taistelu lasten takaisin saamiseksi. Sara pääsee Länsi-Saksaan ja ottaa yhteyttä ihmisoikeusjärjestöihin saadakseen äänensä kuuluville, mutta turhaan. Lopulta Sara päättää, että koko maailman on saatava tietää vääryydestä, joka häntä on kohdannut.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Die Frau von Checkpoint Charlie

Ohjaus: Miguel Alexandre

Tuotanto: UFA Fernsehproduktion GmbH, Saksa 2007

Käsikirjoitus: Annette Hess

Pääosissa: Veronika Ferres, Peter Kremer, Filip Peeters, Maria Ehrich, Elisa Schlott, Michael Schenk ja Karl Kranzkowski.

Löydä lisää:

Saksa, Berliinin muuri, DDR
Suosittele198 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook