YLE Teema

 

Eroottiset ihmiset

Julkaistu maanantaina 17.06.2013 3 kommenttia 52 suositusta

torstai 20.6. klo 21.55

Runoilija Jørgen Lethin taiteilijaura on kestänyt yli puoli vuosisataa. Nyt ikääntyvä taiteilija matkustaa sekä maailmalle että omaan itseensä etsiäkseen sitä, mikä ja millainen on eroottista. Leth katselee naisia - ja naista. Kohua herättänyt dokumentti, johon sekoittuu myös fiktiota, perustuu ohjaajan omiin muistoihin ja seksuaalisiin kohtaamisiin. Lethin henkilökohtainen ja provosoiva dokumentti kertoo vanhenemisesta, menetyksistä, elämän erityisistä hetkistä sekä ajatuksista erotiikan olemuksesta.

Lisätietoa ohjelmasta

(Det erotiske menneske, Tanska 2010) O: Jørgen Leth

Suosittele52 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Toivottavasti tämänkaltaisia "eroottisia" ohjelmia ei kovin usein
lähetetä Teemalta, edes kesällä! Pelkkää eksoottista nuorta naisvartaloa edestä ja takaa, vanhan omahyväisen ukon silmin nähtynä.
Kyllä tuli selväksi, mikä on naisessa tärkeintä: esineellisyys (ja vielä vieraan kulttuurialueen kautta kierrätettynä). Kummallinen ohjelmaidea ylipäätään: mies esiintyi maailmanvaltiaana,
koska oli ohjaaja, kaiketi lahja naisille. Auliit pyllistelijät jonottivat hänen elokuvaansa päästäkseen: eikö tuo ollut siirtomaaherruuteen viittaavaa touhua kaikki tyynni (vaikkei Tanskalla nyt siirtomaita tainnut ollakaan)? Naiskatsoja sai tuosta pahoinvointia...Älkää lähettäkö uusintana.
Yhtä kamala onkin Richard E. Grantin juontama hotellisarja TV1:llä: kaikki naiset ovat leikeltyjä, pullistettuja tai epäilyttävissä ammateissa toimineita...olen pettynyt. Hotellit esitetään vain ns. paheen pesinä.

Anonyymi2

Vaikuttaa edellisen kommentin perusteella erittäin mielenkiintoiselta. Harmi että meni ohi! Toivottavasti tämä saadaan pian uusintana.

Anonyymi3

Vaikuttaa edellisen kommentin perusteella eli "Anonyymi2" erittäin tylsältä joten jätänpä väliin.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook