YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Estradiviihteen konkari Marjatta Leppänen elementissään

Julkaistu tiistaina 06.10.2009 0 kommenttia 285 suositusta

Marjatta Leppänen laulaa miehistä sekä naisen asemasta yhteiskunnassa.

Marjatta Leppänen kuuluu maamme estradiviihteen kokeneimpiin konkareihin. Hän oli eturivissä jo 1960-luvulla, kun kansainvälisen tyylin show-ohjelmat rantautuivat ravintoloihimme. 1970-luvulla Leppänen lyöttäytyi yhteen Jukka Virtasen, Matti Kuuslan ja Jaakko Salon kanssa, ja nelikko teki sarjan menestyksellisiä ravintolakiertueita vuosittain. Yhteistyö johti lopulta Uuden Iloisen Teatterin eli UIT:n perustamiseen 1970-luvun lopulla.

Marjatta Leppäsen monipuolista esiintymistä voi nyt ihailla kahdessa arkisto-ohjelmassa. Vuoden 1969 ravintolashow Tällainen olet mies on kokoelma tarinoita ja lauluja miehistä - ja naisten tavasta tarkastella heitä. Mukana ovat muun muassa laulut Arvaa kenet tänään näin, Oi mikä mies ja On nuoruus haihtuva. Säestävä yhtye on Heikki Laurilan kvartetti: Erkki Seppä (basso), Ilpo Kallio (rummut), Esa Helasvuo (urut) ja Heikki Laurila (kitara).

Kuusi vuotta myöhemmin valmistunut Pikku Mirjamin jännä päivä on väriohjelma, jossa Marjatta Leppänen tulkitsee lauluja, jotka kuvaavat naisen asemaa yhteiskunnassa. Ohjelmassa kuullaan muun muassa kappaleet Syyslaulu, Minä en ole sellainen tyttö, Mies yli laidan ja Rakastatko vielä mua kun heräät. Musiikin johto ja sovitukset ovat Jaakko Salon.
Nykyisin Marjatta Leppänen keikkailee Vieno Kekkosen ja Pirkko Mannolan kanssa.

Lisätietoa ohjelmasta

Marjatta Leppänen Wikipediassa, IMDB

Suosittele285 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook