YLE Teema

 

Perjantain Kino

Ilmestyskirja. Nyt. Redux (K15)

Julkaistu tiistaina 22.06.2010 0 kommenttia 248 suositusta

"The horror... the horror."

perjantai 22.10. klo 21.55

Kaikkien aikojen Vietnam-elokuvan erityispitkä ohjaajan versio. 

Francis Ford Coppolan vimmaisessa modernin elokuvan klassikossa erikoistehtävän saanut kapteeni Willard (Martin Sheen) matkaa kohti houreisen eversti Kurtzin (Marlon Brando) tukikohtaa. Ympärillä kuhisee Vietnamin lohduton ja uhkaava viidakko keskellä sotaa.

Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1979. Tämä vuonna 2001 valmistunut Redux-versio on 50 minuuttia alkuperäistä pitempi. Mukana on muun muassa pitkä jakso, jossa Willard miehineen vierailee ranskalaisella plantaasilla, joka ilmestyy joella heidän eteensä kuin uni usvan keskelle.

Sheenin ja Brandon lisäksi keskeisissä rooleissa ovat Robert Duvall, Fred Forrest, Laurence Fishburne, Sam Bottoms ja Dennis Hopper. Plantaasijaksossa mukana ovat myös Aurore Clément ja Christian Marquand.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuoperäinen nimi: Apocalypse Now Redux, USA 1979/2001, 195 min.

Ohjaus: Francis Ford Coppola

Pääosissa: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Dennis Hopper.

Suosittele248 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

23.10. Teemalauantai: Syntinen Shanghai

Japanin miehitysvaltaa vastustavat shanghailaiset opiskelijat suunnittelevat salamurhaa mestariohjaaja Ang Leen eroottisessa trillerissä Lust, Caution (K15). Elokuvaa taustoittaa dokumentti 1930-luvun Shanghaista, jossa kiinalaiset ”kummisedät” johtivat markkinoita.

6.11. Teemalauantai: Totta ja tarua rockista

Anvil ja Spinal Tap! Ennen kaikkien aikojen kulttifilmiä ja huippukomediaa Spinal Tap - he me rokataan! nähdään dokumentti Anvil! Tämä on Anvil, kertomus tosielämän Spinal Tapiksi kutsutusta kanadalaisesta hevibändistä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook