YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!
Keskiviikon Kino

Inland Empire (K15)

Julkaistu keskiviikkona 23.06.2010 0 kommenttia 239 suositusta

keskiviikko 26.10. klo 21.50

Inland Empire on David Lynchiä pitelemättömimmillään Se on kauhulla höystetty surrealistinen, psykologinen - ja omituinen - trilleri elokuvamaailmasta. Blondi näyttelijätär Nikki Grace (Laura Dern) valmistautuu elämänsä elokuvarooliin. Rakastuessaan vastanäyttelijäänsä Devon Berkiin (Justin Theroux) hän tajuaa, kuinka hänen oma elämänsä alkaa imitoida kuvattavan elokuvan tarinaa. Hämmennystä lisää se, että elokuva on uusintafilmatisointi kirotusta puolalaisesta tuotannosta 4 7, jota ei koskaan saatu valmiiksi kuvauksiin liittyneen karmean tragedian vuoksi.

Inland Empirea pidetään David Lynchin edellisen elokuvan, Teemalla vastikään nähdyn Mulholland Driven (2001) sisarteoksena. Molemmat Mulholland-tähdet Laura Harring ja Naomi Watts ovat mukana myös Inland Empiressa. Naomi esittää puhuvaa jänistä. Mutta jäniksistä on turha kysellä enempää: "I just can't talk about the rabbits", julisti David Lynch Venetsiassa elokuvan maailman ensi-illassa syyskuussa 2006.

Rooleissa nähdään Laura Dern, Justin Theroux, Harry Dean Stanton, Grace Zabriskie, Jeremy Irons ja Diane Ladd. Kuvissa vilahtavat myös Nastassja Kinski, William H. Macy, Laura Harring, Terry Crews, Mary Steenburgen ja Ben Harper. Äänessä ovat myös Harring, Naomi Watts ja Scott Coffey.

Inland Empire liittyy Lynchin Jänikset(Rabbits)-nettiprojektiin.

Lisätietoa ohjelmasta

Inland Empire, USA 2006. Ohjaus: David Lynch. Pääosissa: Laura Dern, Justin Theroux ja Jeremy Irons.

Suosittele239 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Elefanttimies (12)

David Lynchin surumielinen mestariteos sirkusfriikkinä esiintyvästä epämuodostuneesta miehestä viktoriaanisessa Lontoossa. Kauhuelokuvan aineksia sisältävän draaman pääosissa ovat John Hurt, Anthony Hopkins ja Anne Bancroft.

Elokuvan juhlaviikko: Blue Velvet – ja sinisempi oli yö (K15)

David Lynchin eroottinen trilleri, jossa idyllisen pikkukaupungin kulissien takaa paljastuu uhkaava alamaailma. Pääosissa Isabella Rossellini, Dennis Hopper, Kyle MacLachlan ja Laura Dern. Elokuvan on valinnut ja sen esittelee kulttuuritoimittaja Minna Joenniemi.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook