YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2013

Italian puutarhoissa

Julkaistu tiistaina 10.04.2012 2 kommenttia 179 suositusta

maanantai 23.12. klo 10.00–14.00

Puutarhasarjoistaan tunnettu Monty Don johdattaa neliosaisessa sarjassa katsojat läpi Italian upeimpien ja tunnetuimpien puutarhojen. Samalla hän kertoo alueen historiasta sekä poliittisista ja kulttuurisista vaiheista. Hän tapaa myös ihmisiä, jotka pitävät huolta näistä upeista puistoista. Sarjassa käydään Rooman seudulla, Firenzen seudulla, Pohjois-Italiassa ja Etelä-Italiassa.

1/4. Rooma. Keisarit ja paavit ovat Roomassa rakennuttaneet vuosisatojen aikana luomuksia, joiden veroisia ei muualta juuri löydy.

2/4. Firenze. Monet renessanssiajan puutarhurit rinnastivat itsensä taiteilijoihin, ja Monty ymmärtää pian miksi.

3/4. Etelä-Italia. Napolissa ja Italian eteläosissa puutarhat tarjoavat vierailijalle romanttisia levähdyspaikkoja. Nyt Don pääsee lopultakin ihailemaan rönsyävää kukkaloistoa.

4/4. Pohjois-Italia. Kuinka vauraus näkyy pohjoisitalialaisten puutarhojen yleisilmeessä Veneton alueella? Monty Don päättää retkensä Maggiorejärvelle, jossa on vielä ihasteltavana oikea puutarhataiteen helmi.

Sarja on aiemmin lähetetty Teemalla kesällä 2012.

Lisätietoa ohjelmasta

Italian puutarhoissa 1-4 (Monty Don's Italian Gardens), Britannia 2011. Tuotanto BBC.

Suosittele179 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

The Italian gardens are one of the nature's most precious gifts to mankind, and we should preserve them, no matter what, government should take action to prevent such natural beauties and trees. Only then our country will retain its beauty.

Natural

Totally agree with the first comment and we should build more of them!

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook