YLE Teema

 

You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.
Populaarimusiikki

Johnny Cash ja Folsom Prison

Julkaistu torstaina 10.06.2010 0 kommenttia 325 suositusta

maanantai 14.11. klo 21.00

Johnny Cashin live-albumi At Folsom Prison ilmestyi vuonna 1968. Arkisto- ja haastattelumateriaalista koottiin 40 vuotta legendaarisen vankilakonsertin jälkeen dokumenttielokuva Johnny Cash ja Folsom Prison (Johnny Cash at Folsom Prison, USA, 2008). Dokumentti paneutuu konsertin lisäksi Cashin taustoihin ja silloisten Folsomin vankien kokemuksiin.

Kommentteja kuullaan Cashin jälkikasvulta ja muulta lähipiiriltä. Mukana on myös harvinaista kuvamateriaalia vankilan sisäpuolelta. Tärkeintä kuitenkaan unohtamatta: dokumentin aikana kuullaan useita Cashin klassikkoja.

Ohjaaja Bestor Cram syventyy tapahtumaan linkittyneisiin ihmiskohtaloihin ja luo dokumenttiin kerroksellisen kuvan konsertin merkityksellisyydestä. Tilanteen jännite ja molemminpuolinen hyväksyntä saavat sen ansaitseman arvon.

Cashin kokema empatia telkien takana istuvia kohtaan on osaltaan syyllinen myyttiin, joka saa vuodesta toiseen kysymään: kuka oli tuo mies mustissa?

Lisätietoa ohjelmasta

Johnny Cash ja Folsom Prison (Johnny Cash at Folsom Prison), USA 2008. Ohjaus: Bestor Cram. Käsikirjoitus: Michael Streissguth, Musiikki: Johnny Cash. Tuotanto: Northern Light Productions. 

Suosittele325 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook