YLE Teema

 

Kino Klassikko

Joki, jolta ei ole paluuta (S)

Julkaistu torstaina 23.08.2012 0 kommenttia 91 suositusta

sunnuntai 23.9. klo 18.00

Kino Klassikon syyssarjojen tähtinäyttelijät kohtaavat tänä sunnuntaina kun Marilyn Monroen elokuvien sarja päättyy ja Robert Mitchumin elokuvien sarja alkaa samalla elokuvalla Joki jolta ei ole paluuta (River of No Return, USA 1953). Sen on ohjannut Itävallassa syntynyt, mutta lähes koko uransa Hollywoodissa työskennellyt Otto Preminger, joka muistetaan erityisesti rikosklassikoistaan, kuten Laura ja Erään murhan anatomia.

Joki jolta ei ole paluuta sijoittuu sen sijaan Villiin Länteen, kultakuumeen synnyttämään ja riehakkaaseen kullanetsijöiden teltta- ja hökkelikylään. Mitchum esittää vaimonsa menettänyttä ja vankilassa istunutta miestä, joka saapuu noutamaan kapakkalaulajatar Kayn (Monroe) hoiviin jätettyä 9-vuotiasta poikaansa.

Ongelmia kuitenkin aiheuttavat uhkapelurina ihmisiä huijaava Kayn poikaystävä sekä seudulla liikkuvat intiaanit. Lopulta pakoon on pyrittävä hurjaa koskea pitkin joella, jolta pahaenteisten puheiden mukaan ei ole paluuta.

Melodraamaa jylhiin lännenmaisemiin sekä Marilynin intoutuneisiin laulunumeroihin yhdistelevä elokuva esittelee tähtensä hyvässä vedossa. Kino Klassikon johtotähtenä jatkaa nyt siis Robert Mitchum, joka vie katsojat seuraavina viikkoina toisen maailmansodan rintamille, rodeoareenoille ja Australian suunnattomiin erämaihin.

Lisätietoa ohjelmasta

(River of No Return, USA 1954) O: Otto Preminger. N: Marilyn Monroe, Robert Mitchum

Suosittele91 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Sotakirjeenvaihtaja (12)

Realistisen sotaelokuvan unohdettu klassikko kertoo amerikkalaissotilaista Pohjois-Afrikan ja Euroopan rintamilla kirjeenvaihtaja Ernie Pylen juttujen pohjalta. William Wellmanin ohjaaman elokuva pääosissa ovat Burgess Meredith ja Robert Mitchum.

29.9. Teemalauantai: Vihaiset miehet

Viha kiehtoo sekä modernissa nettijulkisuudessa että perinteisessä tv-maailmassa. Dokumentti Internetin vihaisin julkkis kertoo tahtomattaan kuuluisaksi tulleesta mainosmiehestä. Sidney Lumetin elokuva Kasvot kuvaruudussa on moderni klassikko tv-kasvosta, joka muuttuu amerikkalaisen tyytymättömyyden äänitorveksi.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook