YLE Teema

 

Kaikki isästäni (12)

Julkaistu torstaina 24.05.2012 0 kommenttia 169 suositusta

torstai 26.9. klo 23.05

Kaikki isästäni kertoo äidin hylkäämästä roomalaisperheestä, johon kuuluvat isä Renato sekä lapset Tommaso ja Viola. Arki on välillä tunteiden myllerrystä ja yksinäisyyttä täynnä, mutta rakkaus pitää kolmikon kasassa ja tiiviisti yhdessä. Maailmaa katsotaan 11-vuotiaan Tommason näkökulmasta, jolle perhe merkitsee siskoa, joka on välillä armoton kiusaaja, ja isää, joka on korostetun ankara ja välillä epäoikeudenmukainen, mutta ehkä vain siksi, että voisi hieman kätkeä todellisen hellää suhtautumista lapsiinsa.

Äidittömään perheeseen on asettunut rutiinien tuoma rauha. Kaikki kuitenkin muuttuu kertaheitolla, kun äiti palaa perheen luokse yhtä yllättäen kuin kerran lähtikin. Arvet revitään auki. Tasapainottelu toiveikkuuden ja suojautumisen välillä on vaikeaa. Tuliko äiti jäädäkseen?

Tommaso on löytänyt oman piilopaikkansa kaupungin yläpuolelta talon katolta. Tasapainoilu katolla heijastelee perheen muuttunutta tilannetta sekä pojan omaa painia lapsuuden ja nuoruuden välissä. Myös kuva isästä – oikeiden vastauksien voimahahmosta, johon voi aina turvautua – murentuu, ja tilalle tulee kärsivä ja hauras hahmo, joka uhkaa murskaantua elämän painosta.

Lisätietoa ohjelmasta

Kaikki isästäni (Anche libero va bene), Italia 2006. O: Kim Rossi Stuart. N: Alessandro Morace, Kim Rossi Stuart, Marta Nobili, Barbora Bobulova.

Suosittele169 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

28.9. Teemalauantai: Sankaritoimittajia

Teemaillan sankareita ovat lehtimiehet ja -naiset: Watergate-skandaalin paljastaneet Bob Woodward ja Carl Bernstein Oscar-palkitussa elokuvassa Presidentin miehet sekä The New York Timesin toimitus dokumenttielokuvassa Etusivu uusiksi.

Bergmanin videot

Uudessa kuusiosaisessa tv-sarjassa kuuluisat elokuvantekijät eri puolilta maailmaa perehtyvät Ingmar Bergmanin 1711 vhs-kasetin kokoelmaan, puhuvat suhteestaan Bergmaniin sekä pohtivat elokuvien tekemisen ja elämän peruskysymyksiä.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook