YLE Teema

 

Keskiviikon Kino

Karkotus (S)

Julkaistu tiistaina 23.07.2013 0 kommenttia 62 suositusta

keskiviikko 18.6. klo 21.55

Andrei Zvjagintsevin esikoiselokuva Paluu (2003) voitti Kultaisen leijonan Venetsian elokuvajuhlilla. Karkotus on Zvjagintsevin toinen ohjaustyö, jota on verrattu jopa Andrei Tarkovskin elokuviin. Pääosaa esittävä Konstantin Lavronenko voitti parhaan miesnäyttelijän palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2007.

Ärtyisä ja kärsimätön Alex (Konstantin Lavronenko) vie perheensä kolkosta ja ikävästä kaupungista maalauksellisen kauniille maaseudulle. Alexin ja hänen vaimonsa Veran (Maria Bonnevie) parisuhde on voinut huonosti jo pidemmän aikaa. Maalla Vera paljastaa olevansa raskaana toiselle miehelle. Alex pyytää apua ja neuvoja rikolliselta veljeltään, Markilta (Aleksandr Balujev). Vääristä valinnoista seuraa ikävyyksiä.

Elokuva perustuu löyhästi William Saroyanin romaaniin The Laughing Matter. Elokuvan musiikin on säveltänyt Arvo Pärt.

Viikon kuluttua Teemalla nähdään Zvjagintsevin uusin elokuva Jelena.

Lisätietoa ohjelmasta

Karkotus (Izgnanije), Venäjä 2007. O: Andrei Zvjagintsev. N: Konstantin Lavronenko, Maria Bonnevie, Aleksandr Balujev.

Suosittele62 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Jelena (16)

Andrei Zvjagintsevin elokuva kuvaa synkkää eloonjäämistaistelua 2010-luvun Moskovassa. Jelena on säyseä vaimo rikkaalle Vladimirille. Vladimirin sairastuttua ujo ja alistuva Jelena tekee impulsiivisen ratkaisun, jolla aikoo turvata aikuisten lastensa tulevaisuuden.

Kukin makunsa mukaan (S)

Ranskalaisen Agnès Jaouin hurmaava komedia hyvästä mausta ja huonoista tavoista. Tyylit törmäävät, kun liikemies ihastuu näyttelijättäreen. Pääosissa Jean-Pierre Bacri, Anne Alvaro ja Agnès Jaoui.


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook