YLE Teema

 

Parrasvalot

Kinshasan sinfonia

Julkaistu torstaina 06.10.2011 0 kommenttia 241 suositusta

sunnuntai 20.5. klo 13.30

Kaksisataa orkesterilaista soittaa Beethovenin 9. sinfoniaa. Juuri ennen viimeisiä tahteja tulee sähkökatko. Kongon sinfoniaorkesterille tällainen ongelma on yksi pienimmistä. Vapaaehtoisvoimin toimiva orkesteri on ollut koossa 15 vuotta, ja se toimii edelleen kahdesta vallankaappauksesta, monista väkivaltaisista kriisestä ja sodasta huolimatta.

Claus Wischmannin ja Martin Baerin dokumenttielokuva seuraa Kinshasassa - ehkä maailman kaoottisimmassa kaupungissa - ihmisiä, jotka yrittävät ylläpitää yhtä ihmiskunnan monimutkaisimmista yhteisistä ponnistuksista: sinfoniaorkesteria.

Orkesteri suunnittelee ulkoilmakonserttia juhlistaakseen Kongon demokraattisen tasavallan itsenäisyysjuhlaa. Konserttiin odotetaan useita tuhansia kuulijoita, joista suuri osa ei ole koskaan kuullut klassista musiikkia. Ohjelmistossa on Beethovenin 9. sinfonia, Orffin Carmina Burana sekä Dvorakin ja Verdin teoksia. Orkesterin johtaja on hyvin tietoinen siitä, etteivät musiikin hankalimmat kohdat kuulosta vielä siltä, miltä pitäisi. Kuorolaisilla on hankaluuksia opetella melodioita saati ääntää saksaa. Eikä tieto konserttipäivän lähenemisestä helpota tilannetta...

Kinshasan sinfonia on useita palkintoja kerännyt dokumenttielokuva Kongosta, Kinshasan asukkaista ja musiikin voimasta.

Lue lisää: Dokumentin kotisivut

Lisätietoa ohjelmasta

Kinshasan sinfonia (Kinshasa Symphony), Saksa 2010. Dokumentti, ohjaus: Claus Wischmann ja Martin Baer.

Suosittele241 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook