YLE Teema

 

Teeman Elävä arkisto

Laila Kinnusen syntymäpäiviä juhlitaan Kuukaden suosittujen parissa

Julkaistu torstaina 24.09.2009 0 kommenttia 291 suositusta

Rakastetun iskelmälaulajan todelliset taidot esiin Kuukauden suosituissa

TV-arkisto: Laila Kinnunen 70 v

Suomen suosituimpiin iskelmälaulajiin kuuluvan Laila Kinnusen syntymästä on kulunut 70 vuotta. Laila Kinnunen syntyi 8. marraskuuta 1939, ja hän aloitti laulajanuransa 16-vuotiaana voitettuaan iskelmälaulun SM-kisat Helsingissä vuonna 1955. Ensimmäinen levytys "Lazzarella" vuonna 1957 nosti hänet levytähtien kärkijoukkoon Annikki Tähden, Brita Koivusen ja Olavi Virran rinnalle. Laila Kinnusen ohjelmisto koostui tuolloin suositusta jazziskelmästä, italialaisista hiteistä, bossanovasta, ikivihreistä ja musikaalisävelmistä. Keikoilla hän esitti enemmän jazzpainotteista ohjelmaa kuin levyillä.

Laila Kinnunen loi myös merkittävän uran televisiossa. Hän esiintyi sekä näyttelijänä että laulajana useissa musiikkipitoisissa viihdeohjelmissa koko 1960-luvun ajan. Yleisölle parhaiten ovat jääneet mieleen Jukka Virtasen, Aarre Elon ja Matti Kuuslan - eli VEK-kolmikon - tekemät musiikkiohjelmat Risteysasema (1962), Sisarukset (1962), Hymy (1963) ja Rahaa (1963), sekä Riitta Degerholmin kaksiosainen musiikkidokumentti A la Laila (1967). Näiden viihdeohjelmien lisäksi myös nuortenohjelmat ja musiikkiohjelmat työllistivät Laila Kinnusta, joka emännöi muun muassa Kuukauden suositut -ohjelmaa 1960-luvun puolivälissä. Ohjelmassa esitettiin nuorisosuosikkeja meiltä ja muualta, ja siinä kielitaitoinen laulajatar pääsi esittämään todella vaihtelevaa ohjelmistoa.

TV-arkisto on koonnut kolme paketillista Lailan esityksiä Kuukauden suositut ja Eilispäivän iskelmä -ohjelmien materiaalinauhoilta vuosilta 1965 - 67. Laila Kinnusta säestää Erkki Melakosken orkesteri. Joidenkin esitysten kohdalla kuvassa on voimakasta häiriötä, mutta esitysten laatua ei voi moittia.

Lisätietoa ohjelmasta

Elävä arkisto: Mandshurian kummut, Elävä arkisto: Goldfinger

Suosittele291 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook