YLE Teema

 

Kino Tulio

Laulu tulipunaisesta kukasta (12)

Julkaistu perjantaina 25.05.2012 0 kommenttia 136 suositusta

torstai 19.6. klo 12.15

Elokuvaohjaaja Teuvo Tulion syntymästä tulee elokuussa 2012 kuluneeksi sata vuotta. Teema juhlii merkkivuotta esittämällä melodraaman mestarin kaikki elokuvat valmistumisjärjestyksessä torstai-iltaisin alkaen 14.6. Poikkeuksena on 18.8. nähtävä Kesäkino: Tuliolaisissa maisemissa, jossa nähdään elokuvat Levoton veri ja Sensuela sekä uusi latvialainen dokumentti Fedja - Teuvo Tulio.

Kino Tulio -sarjan aloittaa Johannes Linnankosken romaaniin perustuva Laulu tulipunaisesta kukasta, joka on Tulion vanhin kokonaan säilynyt elokuva. Se valmistui vuonna 1938.

Elokuvan keskeinen hahmo on tukkilaisena vaeltava Olavi Koskela. Paikat vaihtuvat ja naiset siinä samalla. Mies on tottunut saamaan naisen kuin naisen, kunnes vastaan sattuu Kyllikki, joka ei lankeakaan pelimiehen temppuihin. Tehdäkseen vaikutuksen Kyllikkiin Olavi laskee vaarallisen kosken onnistuneesti alas ja Kyllikki lämpenee uhkarohkealle Olaville, ja pian rakkaus jo roihuaa.

Moision isäntä ei kuitenkaan innostu tyttärensä ja tukkilaisen naima-aikeista. Olavi jättää kertomatta, että hän on oikeasti rikkaan Koskelan suvun poika, mutta joutui riitoihin vanhempansa kanssa. Olavi ei ryhdy taivuttelemaan Moision isäntää vaan jatkaa vaellustaan, mutta kaipaus vie miehen takaisin vanhempiensa luo. Perillä Olaville selviää, että isä on kuollut ja äitikin makaa kuolinvuoteellaan. Anteeksi kuitenkin annetaan.

Olavi suuntaa takaisin Kyllikin luokse. Pystyykö hulivili muuttamaan tapansa?

(Elokuva on edellisen kerran esitetty Ylen kanavilla TV2:ssa 22.6.2008.)

Lisätietoa ohjelmasta

Laulu tulipunaisesta kukasta (Suomi 1938). O: Teuvo Tulio. N: Kaarlo Oksanen, Rakel Linnanheimo, Mirjami Kuosmanen.

Suosittele136 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook