YLE Teema

 

Perjantain Kino

Mafiaveljet (K15)

Julkaistu maanantaina 29.11.2010 0 kommenttia 208 suositusta

perjantai 21.1. klo 21.00

Martin Scorsesen mestariteos on tosipohjainen, realistinen elokuva rikolliskolmikosta, joka yrittää kiivetä New Yorkin italialaismafian hierarkiassa ja pysyä hengissä. Pääosia näyttelevät Ray Liotta, Robert De Niro ja Joe Pesci, joka voitti maanisesta roolistaan Oscarin. Muissa tärkeissä rooleissa ovat Paul Sorvino ja Lorraine Bracco.

Scorsesen silottelematon kuvaus rikollisten elämästä näyttää paitsi silmittömän väkivallan myös sen, mikä mafiassa ja mafiakuvauksissa vetää puoleensa. Mafiaveljet perustuu Nicholas Pileggin kirjaan Wiseguy, joka kertoo oikean mafiamiehen Henry Hillin tarinan. Rikollinen elämäntapa, ”mafian lifestyle”, kiehtoi Hilliä pienestä asti, joten uravalinta 1950-luvun Brooklynissa oli helppo.

Mafiaveljet on ohjauksen, kuvauksen, leikkauksen, musiikinkäytön ja näyttelijätyön juhlaa. Sitä on usein kutsuttu kaikkien aikojen parhaaksi mafiaelokuvaksi.

(Mafiaveljet esitettiin edellisen kerran Teemalla keväällä 2010 osana Hollywoodin italialaisia juuria käsitellyttä Teemalauantaita.)

Lisätietoa ohjelmasta

Mafiaveljet (Goodfellas), USA 1990. Ohjaus: Martin Scorsese. Päosissa: Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci ja Paul Sorvino.

Suosittele208 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

New York Stories

Kolme kertomusta suurkaupungin ihmisistä kolmen kuuluisan ohjaajan - Martin Scorsesen, Woody Allenin ja Francis Ford Coppolan - episodielokuvassa.

Menestyksen huuma (K15)

Brittiohjaaja Alexander Mackendrickin kitkerä satiiri newyorkilaisesta seurapiirikolumnistista, joka kykenee sanankäytöllään tuhoamaan ihmisten kohtaloita. Pääosissa Burt Lancaster ja Tony Curtis.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook