YLE Teema

 

Mariinskin II näyttämön avajaisgaala

Julkaistu perjantaina 19.04.2013 9 kommenttia 69 suositusta

sunnuntai 5.1. klo 15.10

Avajaisgaala uusitaan Teemalla lauantaina 11.5. kello 18.40.

Pietarin Mariinski-teatterin uusi huippumoderni, kymmenkerroksinen Mariinski II  -talo avataan torstaina 2. toukokuuta 2013 suurella avajaisgaalalla, joka nähdään maailmanlaajuisesti ja myös Yle Teemalla suorana lähetyksenä kello 19 alkaen. Mariinskin ylikapellimestarin ja johtajan Valeri Gergijevin luotsaamana yleisölle tarjotaan loistava kattaus oopperan, baletin ja orkesteritaiteen helmiä 200 vuoden ajalta.

Gaalassa esiintyvät muun muassa oopperalaulajat Anna Netrebko, Olga Borodina, Sergei Semishkur, Plácido Domingo, Alexei Markov, Jevgeni Nikitin, Ildar Abdrazakov, René Pape ja Mihail Petrenko.

Balettitähdistä mukana ovat mm Diana Vishneva, Jekaterina Kondaurova, Uljana Lopatkina ja Vladimir Shklyarov. Orkesterin solisteina soittavat mm. pianisti Denis Matsujev, viulisti Leonidas Kavakos ja alttoviulisti Juri Bashmet. Esiintymässä on myös Vaganova-balettikoulun oppilaita, Mariinskin nuorten laulajien akatemia sekä Pietarin Cappella-poikakuoro ja Pietarin radion ja TV:n lapsikuoro.

Ohjelmassa on otteita mm. oopperoista Carmen, Don Giovanni, Macbeth, Boris Godunov, Valkyyria ja Faust. Baleteista esillä ovat mm. Stravinskin  Kevätuhri, Minkusin Bajadeeri, Balanchinen Jewels ja John Neumeierin Cecchetti and Pavlova.

Jo 1700-luvulla perustetun Mariinskin historiaa ja monipuolisuutta luotaavan gaalan ovat suunnitelleet ohjaaja Vasili Barhatov, valaistusuunnittelija Danir Ismagilov, tuotantopäällikkö Zinovy Margolin ja videotuottaja Anna Matison. Kansainvälisen lähetyksen ohjaa Don Kent. Tuotanto: Telmondis, Ranska

Mariinski on nyt yksi maailman suurimmista taidekeskuksista, sillä jo yksin Mariinski II on maailman suurimpia konserttitaloja. Vastapäätä vanhaa Mariinskia kanavan varrelle nousseen uudisrakennuksen on suunnitellut kanadalainen arkkitehtitoimisto Diamond Schmitt yhdessä venäläisen KB VIPS-yhtiön kanssa. Sen seitsemän maanpäällistä ja kolme maanalaista kerrosta tarjoavat 79 000 neliömetriä toimitilaa yli kahdelle tuhannelle työtekijälle. 1700- ja 1800-lukujen oopperasaleja mukailevaan, hevosenkengän malliseen, kolme parvea sisältävään pääauditorioon mahtuu 2000 katsojaa. Lisäksi talon katolla on maisemallinen amfiteatteri 200 katsojalle ja pienempi amfiteatteri kolmannessa kerroksessa. Lavojen tekniikka ja mukautumiskyky ovat huippuluokkaa ja akustiikkaan on kiinnitetty suurta huomiota.

Suosittele69 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Puhdas Itämeri -konsertti

Valeri Gergijev johti 26.2. Musiikkitalossa Puhdas Itämeri- hyvätekeväisyyskonsertin HKO:n kanssa. Tsaikovskin ja Sibeliuksen lomassa Gergijev, Ville Niinistö, Juha Nurminen ja Felix Karmazinov puhuvat Itämeren tilasta.

Kesäkonsertti Schönbrunnista

Wienin Filharmonikot esiintyvät suorassa ulkoilmakonsertissa Lorin Maazelin johdolla. Konsertin teemana on "Wagner ja Verdi". Laulusolistina tenori Michael Schade.

Kommentit

musiikinystävä

Hei!

Tiedotus oli täysin päin peetä Marsiinski II:n avajaisgaalasta! Sattumalta näin tv-ohjelmasta pienen maininnan tästä upeasta, loistavasta
gaalasta!!! Tekstiviestin ystävilleni, että telkku auki ja teemalle!
Milloin uusinta? Kuka oli (heikohko) juontaja?

Anonyymi

Sattumalta minäkin ohjelman osuin Teema-kanavalle. Gaala oli täydellinen helmi. Ihana Anna Netrebko ja monet muut! Juontajalla ei kertonut paljonkaan ja ohjelma kesti muuten 50 minuuttia kauemmin kuin mitä ilmoitettiin. Uusinta olisi mukava.

Anonyymi

Uusintaa toivotaan myös täällä. Näin pari tuntia ennen ohjelmaa Kansallisoopperamme pienen puffin avajaisista, mutta koska ennakkomainostaminnen oli niin niukkaa, ehdin jo unohtaa koko ohjelman kotiin tullessa. Toivottavasti ohjelma uusitaan, jotta nämä helmet saisi talteen katsottavaksi myöhemminkin.

Anonyymi

Hienoa, että tuli suora lähetys, mutta juontaja oli todella pihalla. Putinin 'seuralainen', Maya Plisetskaya, Venäjän kaikkien aikojen kuuluisimpia tähtiballerinoja, jäi esittelemättä. Esiintyvät tähtitanssijat kuten Ulyana Lopatkina ja Diana Vishneva jäivät kokonaan nimeämättä. Kuinka vaikeaa voi olla ohjelmalehtisen tietojen lukeminen myös meille katsojille?

Yle Teema

Avajaisgaala tuli Teeman ohjelmaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten siitä ei ehditty tehdä varsinaista markkinointikampanjaa. Halusimme kuitenkin lähettää sen suorana tästä huolimatta.

Joka tapauksessa konsertti uusitaan lauantaina 11.5. noin kello 18.50. Uusintaan saadaan myös tekstitys mm. presidentti Putinin puheeseen sekä paremmat tiedot esiintyjistä.

Valitettavasti selostajalla avustajineen oli käytössään poikkeuksellisen puutteelliset tiedot illan esiintyjistä ja kappaleista, joten artistien ja teosten tunnistamista tehtiin mikä pystyttiin gaalan aikana valokuvien ja muun materiaalin perusteella. Kuten sanottu, korjaamme puutteita uusintaan!

pietari

Suomalainen kommentaattori ei tiennyt paljon mitään. En tunnistanut Plisetskajaa ja Stsedrinia. Suomensi väärin esim. orkesteri esityksien määrästä. Ei selittänyt miksi oli vapaita paikkoja (koska paikalla oli vain kutsuvieraat, ei lipunmyyntiä). Todella noloa, että suomalainen toimittaja ei valmistautunut!

Anonyymi

Yle Teema kirjoitti:

Joka tapauksessa konsertti uusitaan lauantaina 11.5. noin kello 18.50. Uusintaan saadaan myös tekstitys mm. presidentti Putinin puheeseen sekä paremmat tiedot esiintyjistä.

Tämä on loistava uutinen! Meillä oli ohjelma menossa tallennukseen digiboksiin, mutta ohjelmatietoihin perustuen tallenne katkeaa kesken. Uusinnassa voikin alusta leikata huoletta pois tyhjää odottelua.

Kaiken kaikkiaan hatunnosto YLElle gaalan näyttämisestä ylipäätään, älkää ottako valittajia kovin vakavasti - Venäjällä nyt vaan on sellainen tyyli, miten sitä sanotaan: "suuri maa, suuret toleranssit". Ei siellä koskaan ala esitys ajallaan oman kokemuksen perusteella...

Anonyymi

Hienoa! Täytyy panna heti boxit ajastukselle, jotta saa ihan rauhassa katsoa. On se täytynyt olla selostajalle aika keljua yrittää selostaa ihan lennosta, varsinkin jos ei ole edes ohjelmatietoja käytössä. Se näyttää olevan tuo slaavilainen mentaliteetti, joka tekee noista aloituksista vähän loivan puoleisia. Siellä ei vissiin ole kuultu että täsmällisyys on kuninkaiden kohteliaisuutta...

Anonyymi

LUOJAN KIITOS että tulee uusintana!!! Balettia ja tanssia seuraavalle ihan must juttu, joka meni nyt turhan monelta täysin ohi. Kiitos kuitenkin jälleen kerran Teemalle että tanssia saamme nähdä!


Yllä olevien sanojen tarkoituksena on estää koneellinen roskapostitus. Pahoittelemme lisävaivaa.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook