YLE Teema

 

Suosittelu lisätty!

Puhdas Itämeri -konsertti

Julkaistu perjantaina 26.04.2013 0 kommenttia 50 suositusta

torstai 9.5. klo 15.20

Kapellimestari Valeri Gergijev saapui tiistaina 26.2.2013 Helsinkiin ja vielä ajoissa johtaakseen Musiikkitalossa John Nurmisen Säätiön järjestämän Helsingin kaupunginorkesterin konsertin. Konsertin musiikiksi valikoitui kaksi ihanaa klassikkoa Itämeren ympäriltä: venäläinen Tshaikovskin ensimmäinen pianokonsertto ja suomalainen Sibeliuksen ensimmäinen sinfonia.

Gergijevin ohella myös pianosolisti Krzystof Jablonski oli ensimmäistä kertaa esiintymässä musiikkitalossa ja ilmeisen tyytyväinen solisti oli Musiikkitaloon, kun soitti ylimääräisinä kappaleena mm. Chopinin Vallankumousetydin.

Konsertissa ja TV-ohjelmassa nähdään upeita Jukka Nurmisen valokuvia vedenalaisesta Itämerestä, joten konsertti on myös visuaalinen elämys.

Musiikin lisäksi Puhdas Itämeri -konsertissa puhutaan Itämeren tilasta, toimittajina Janne Koskinen ja Riikka Holopainen. Janne Koskinen haastattelee aluksi Valeri Gergijevia, joka kertoo mm. kuinka kapellimestarikollega Esa-Pekka Salonen innosti hänet Itämeren suojeluun. Oman kantansa Itämerestä kertovat Pietarin vesilaitoksen johtaja Felix Karmazinov ja ympäristöministeri Ville Niinistö.

Suosittele50 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Kesäkonsertti Schönbrunnista

Wienin Filharmonikot esiintyvät suorassa ulkoilmakonsertissa Lorin Maazelin johdolla. Konsertin teemana on "Wagner ja Verdi". Laulusolistina tenori Michael Schade.

Mariinskin II näyttämön avajaisgaala

Teema esittää tekstitettynä uusintana Pietarin Mariinski-teatterin uuden näyttämön avajaisgaalan, jonka johtaa maestro Valeri Gergijev.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook