YLE Teema

 

Parrasvalot

Messias

Julkaistu maanantaina 25.03.2013 1 kommenttia 49 suositusta

sunnuntai 31.3. klo 12.30

G.F.Händelin Messias-oratorio nähtiin harvinaisena, uudella tavalla koskettavana oopperamaisena uustulkintana Wienissä vuonna 2009. Nykyaikaan tuodun Theater an der Wienin tuotannon ohjasi Claus Guth. Ensemble Matheus- orkesteria johtaa Jean- Christophe Spinosi. Solisteina ovat Susan Gritton, Cornelia Horak, Martin Pöllmann, Bejun Mehta, Richard Croft ja Florian Bösch. Arnold Schönberg -kuoron jäsenet osallistuvat aktiivisesti tapahtumiin, jotka Guth on inhimillistänyt nykypäivään.

Liiketoimissaan epäonnistunut mies on tehnyt itsemurhan. Hänen vaimonsa on pettänyt häntä hänen veljensä kanssa. Hänen toinen veljensä on narkomaani. Liikemies seuraa kuolemansa jälkeisiä tapahtumia tanssijan (Paul Lorenger) roolihahmossa, ikään kuin nykypäivän Jeesuksena. Toinen puhumaton hahmo on kaunista enkeliä symboloiva, eräänlaista viittomakieltä käyttävä nainen (Nadia Kichler). Christian Schmidtin suunnittelema suuri pyörivä lava monine huoneineen ja salaperäisine ovineen vaihtaa miljöön toimistoista hotelleihin ja juhlahuoneistoihin. Monet keskeiset kohtaukset tapahtuvat nimettömillä käytävillä.

Suosittele49 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Marja-Riitta Kuusi

Kiitos uskomattoman antoisasta Messias-oratoriosta.
Kiitän myös Francon aika-sarjasta. Tänään ma sitä ei kai lähetetä?

Olisi mielestäni hyvä ainakin joksikin aikaa jättää pois sota ja Hitler. Asiaa on puitu niin paljon, eikä tapahtumien järkyttävyys muutu eikä unohdu.

Teema on ainoa kanava, jolla läheteään , joskin harvakseen, klassisen musiikin ohjelmia. Toivoisin niitä enemmän.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook