YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2013

Metropolitan: Thaïs

Julkaistu keskiviikkona 04.04.2012 0 kommenttia 189 suositusta

lauantai 4.1. klo 10.00

Jules Massenet'n ooppera Thaïs on säveltäjänsä tunnetuimpia teoksia, mutta sitä on suhteessa esitetty hieman harvakseltaan johtuen varsinkin nimiosan haastavasta roolista. Vuoden 2008 lopulla ensi-iltansa sai New Yorkin Metropolitanissa John Coxin ohjaus, joka sai kiitosta varsinkin kurtisaanin roolissa nähtävästä tähtisopraano Renée Flemingistä, joka sai vahvaa taustatukea muissa isoissa rooleissa nähtävistä Thomas Hampsonista ja Michael Schadesta.

Muinainen Aleksandrian kaupunki on mennyt sekaisin Thaïs-nimisestä kurtisaanista. Munkkiyhteisössä ollaan huolissaan lumoavan naisen vaikutuksesta ihmisiin. Kerran nuoruudessaan kurtisaanin pauloihin joutunut munkki Athanaël eritoten haluaa asiaan muutoksen, ja munkit suostuvat lähettämään hänet Aleksandriaan käännyttämään kurtisaania kristillisiin arvoihin. Athanaël löytää Thaïsin nopeasti vanhan ystävänsä Niciaksen avulla, mutta naisen saaminen Athanaëlin mukaan pois Alexandriasta on vaikeampaa. Ikuisesta kauneudesta haaveileva Thaïs suostuu lopulta munkin matkaan, ja pitkä vaellus kohti määränpäätä lähentää munkkia ja viettelevää kurtisaania. Athanaëlille tuottaa jatkuvasti suurempia vaikeuksia pitää vakaumuksensa ja torjua Thaïs. Perillä erottuaan naisesta hän tajuaa, että ei voi olla onnellinen ilman rakkautta ja läheisyyttä.

Suosittele189 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Metropolitan: Carmen

Latvialaissopraano Elīna Garanča loistaa Metropolitanin Carmenin nimiosassa. Richard Eyren runsaasti kiitosta tuotannossa (2010) Don Josén roolin laulaa koskettavasti Roberto Alagna.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook