YLE Teema

 

Mobile Horror

Julkaistu perjantaina 06.08.2010 6 kommenttia 523 suositusta

Juha Jokelan menestysnäytelmä vuoden 2001 it-buumista Mikko Kuparisen ohjaamana tv-elokuvana.

perjantai 14.10. klo 21.00

Vuosituhannen vaihde on nyt jo meille epookkia! Juha Jokelan kirjoittama Mobile Horror on hieno kuvaus vuoden 2001 it-buumista. Vuonna 2003 Teatteri Jurkassa ensi-iltansa saanut Mobile Horror on 2000-luvun menestynein suomalainen näytelmä. Sitä on esitetty Suomessa lukuisissa teattereissa ja käännetty useille kielille. Näytelmää on esitetty myös ulkomailla.

Mobile Horror nähdään nyt Mikko Kuparisen ohjaamana televisioelokuvana. Mobile Horror jatkaa Teema-kanavan hanketta, jossa etsitään ja löydetään uusia toimivia tapoja tuoda parasta teatteria televisioon. Tuntematon sotilas ja Kohti kylmempää olivat televisiolle tehtyjä teatteriversioita. Mobile Horror on televisiolle dramatisoitu ja ohjattu elokuva.

"On kiintoisa nähdä teatterikierroksen tehneen Mobile Horrorin tv-versio", sanoo kirjailija Juha Jokela. Kansallisteatterin Tuntemattoman sotilaan kehutun tv-version ohjannut Mikko Kuparinen haluaa tehdä näytelmästä modernia tv-teatteria: "Tv-elokuva hyväksyy teatterin paljon puheen ja pyrkii tiiviiseen kuvakerrontaan", sanoo ohjaaja Mikko Kuparinen.

YLE Draaman tuottaman Mobile Horrorin tv-tulemisen keskeisissä rooleissa nähdään Meri Nenonen, Lari Halme, Samuli Niittymäki ja Pertti Sveholm.

Ensiesitys Teemalla oli lokakuussa 2010.

 

Juha Jokela on sukupolvensa palkituimpia ja kehutuimpia näytelmäkirjailijoita ja käsikirjoittajia. Teatterikorkeakoulussa ohjaamista opiskellut Jokela on ollut käsikirjoittajana muun muassa tv-sarjoissa Pulkkinen, Remontti, Firma ja Kallio. Teatteriin Juha Jokela on Mobile Horrorin lisäksi ohjannut omat näytelmänsä Fundamentalisti ja Esitystalous.

Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen ja lavastustaiteen osastolta valmistunut Mikko Kuparinen (s.1979) on ohjannut palkittuja lyhytelokuvia sekä kehutun, Teemalla esitetyn tv-version Kristian Smedsin Tuntematon sotilas -esityksestä Suomen Kansallisteatterissa. Kuparinen on ohjannut myös tv-sarjoja Big Brother (2009) sekä Lauantaiviihde (2010). Mobile Horror on Kuparisen ensimmäinen televisioelokuva.

 Ohjelma on tekstitetty suomeksi

Lisätietoa ohjelmasta

Tuotanto: YLE Draama, 2010 

Suosittele523 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Teatterin juhlaviikko

Teemalla vietetään 10.-16.10. teatterin juhlaviikkoa. Viikon aikana nähdään muun muassa televisioteatteria vuosien varrelta, uusi kolmiosainen dokumentti Tv-teatterin 50-vuotisesta historiasta sekä keskiviikkona suorana lähetettävä Paperiankkuri-näytelmän ensi-ilta Kansallisteatterista.

Paperiankkuri (7)

Hanna Brotheruksen ja työryhmän valmistama, turvapaikanhakijoiden ja suomalaisten kohtaamisia käsittelevä esitys on uusinta vuodelta 2011.

Kommentit

Anonyymi

Kehuttu Mobile Horror meni ohi. Voisko sitä mitenkään uusia tai näyttää yle Areenalla. Please!

Samppa

Hei, ei helkkari. Heräsin vasta nyt. Uusikaa vielä kerran tämä, että nään sen. En oo varmaan ainoa joka nukkuin onnensa ohi heilen illalla!! Lupaan maksaa jatkossakin TV-lupani kiltisti jos uusinta onnistuu. (No maksan sen vaikka ette uusikkaan) :)

Wk

Tämä ei sitten ilmestynytkään uudelleen Areenalle uusinnan jälkeen! Kylläpä on harmi juttu.

Anonyymi

onko ohjelma tulossa areenaan?

YLE Teema

Anonyymi kirjoitti:
onko ohjelma tulossa areenaan?

On tulossa, näkyy Areenassa viikon ajan.

Anonyymi

Onko mitään keinoa nähdä tämä? Siis kun näyttää, että ei ole tulossa lähetystä?

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook