YLE Teema

 

Kino Ranska

Nainen on aina nainen

Julkaistu perjantaina 18.06.2010 0 kommenttia 190 suositusta

sunnuntai 12.12. klo 13.20

Jean-Luc Godardin vuonna 1961 ohjaama kepeä uuden aallon komedia Nainen on aina nainen kertoo lapsen haluavasta stripparista (Anna Karina), poikaystävästä (Jean-Claude Brialy) ja kolmannesta pyörästä (Jean-Paul Belmondo). Se on kirkkaissa väreissä kylpevä laajakangaselokuva, jota Godard kutsui todelliseksi esikoiselokuvakseen.

Elokuva on myös rakkaudentunnustus ohjaajan muusalle, pääosaa esittävälle Anna Karinalle. Moderni musikaali siitä tuli säveltäjä Michel Legrandin ehdotuksesta: Legrand sävelsi musiikin vasta valmiiseen elokuvaan.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Une femme est une femme/Ranska 1961, 84 min. Ohjaus: Jean-Luc Godard. Pääosissa: Anna Karina, Jean-Paul Belmondo ja Jean-Claude Brialy.

Suosittele190 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Laittomat

Kolme amatööriä tädin rahoja rosvoamassa. Jean-Luc Godardin leikittelevän kevyt uuden aallon mestariteos on vaikuttanut niin Kaurismäkeen kuin Tarantinoon.

Godard, rakkaus, runous

Dokumentti juuri 80 vuotta täyttäneen Jean-Luc Godardin rakkaudesta näyttelijä Anna Karinaan ja mestarillisista elokuvista, joita pari teki yhdessä 1960-luvulla.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook