YLE Teema

 

Teeman elokuvafestivaali 2012

Olipa kerran... Pelin säännöt

Julkaistu keskiviikkona 28.11.2012 0 kommenttia 101 suositusta

Perjantaina festivaali on omistettu kahden kerroksen väelle. Illan elokuvat ovat Pelin säännöt ja Gosford Park.

perjantai 14.12. klo 18.20

Olipa kerran... Pelin säännöt on uusi ranskalainen tv-dokumentti Jean Renoir'n vuonna 1939 ohjaamasta elokuvasta, joka valitaan jatkuvasti maailman parhaimpien elokuvien joukkoon. Mitä toisen maailmansodan aattona valmistunut joutilaan aristokratian kuvaus kertoo ajastaan ja tekijästään?

Dokumentissa kerrotaan elokuvan kovasta kohtalosta sodan jaloissa sekä sen uudesta tulemisesta 1950-luvulla. Arkistomateriaalin kautta mukana ovat myös Jean Renoir itse sekä toinen ranskalainen ohjaajasuosikki ja Renoir'n henkinen perillinen Francois Truffaut.

Lisätietoa ohjelmasta

Olipa kerran... Pelin säännöt (Il était une fois… La règle du jeu). Tv-dokumentti. Ohjaus Anne Kunvari. Käsikirjoitus Anne Kunvari, Serge July ja Marie Genin. Ranska 2010.

Suosittele101 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Pelin säännöt (7)

Maailman parhaiden elokuvien joukkoon valittu satiiri yläluokasta ja sen palvelijoista, jotka hurvittelevat maalaiskartanossa metsästyksen ja lemmensuhteiden parissa sodan enteistä piittaamatta. Jean Renoir'n monisäikeinen elokuva valmistui vain kaksi kuukautta ennen maailmasodan syttymistä.

Gosford Park (12)

Mestariohjaaja Robert Altmanin ja Downton Abbeyn käsikirjoittajan Julian Fellowesin taiturimaisen murhamysteerin tapahtumapaikka on 1930-luvun englantilainen maalaiskartano. Näyttelijöinä mm. Michael Gambon, Maggie Smith, Clive Owen, Helen Mirren ja Kristin Scott Thomas.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook