YLE Teema

 

Kulttuuridokumentti

Olipa kerran... Villi sydän

Julkaistu keskiviikkona 16.03.2011 0 kommenttia 172 suositusta

torstai 15.03 klo 17.00

Olipa kerran -dokumenttisarjan päättää David Lynchin vuonna 1990 ohjaamaa elokuvaa käsittelevä jakso. Villi sydän oli aikuisten väkivaltainen satu. Se kertoi pakomatkalla olevista rakastavaisista, Sailorista ja Lulasta (Nicolas Cage ja Laura Dern), joiden paosta USA:n syvässä etelässä tulee pelottava, myyttinen matka.

Dokumentti kiinnittää tämän oman aikansa Romeo ja Julia -tarinan sen tekovuoteen. Elokuvaa kuvattiin vuonna 1989, jolloin maailma kuohui. Taivaallisen rauhan aukion mielenosoitus päättyi verilöylyyn, Berliinin muuri murtui ja Neuvostoliitto hajosi. Lynchin ohjaus on täynnä tulta ja verta. Hän sanoo näyttävänsä väkivaltaa, jottei hänen tarvitse itse kokea sitä.

Dokumentissa haastatellaan Lynchin lisäksi Laura Derniä ja elokuvan toista naistähteä Isabella Rossellinia sekä Lynchin luottosäveltäjää Angelo Badalamentia, joka teki Villin sydämen musiikin.

(Dokumentti sai Teemalla ensiesityksensä 9.10.2010 osana Teemalauantaita, jossa esitettiin myös elokuva Villi sydän.)

Lisätietoa ohjelmasta

Olipa kerran…Villi sydän (Il etait une fois... Wild at Heart), Ranska 2009. Ohjaus: Auberi Edler, käsikirjoitus: Auberi Edler, Serge July, Marie Genin. Tuotanto: Folamour.

Suosittele172 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Todellinen Cabaret

Näyttelijä Alan Cumming jäljittää menestysmusikaalin ja -elokuvan taustoja: Weimarin tasavallan kabareekulttuuria, Christopher Isherwoodin Berliinin-vuosien tapahtumia ja oikean Sally Bowlesin kohtaloa. Haastateltavina mm. Liza Minnelli ja Ute Lemper.

Mister President

Onko käsityksemme Yhdysvaltain presidentin vallasta, tehtävästä ja virkaan tarvittavista ominaisuuksista todellisen elämän vai Hollywood-fiktion muokkaamaa? Ranskalaisdokumentti paneutuu fiktiiviseen presidenttitehtailuun West Wingistä Maailmojen sotaan.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook