YLE Teema

 

Kesäkino

Onnenpeli 2001

Julkaistu maanantaina 11.06.2012 0 kommenttia 161 suositusta

lauantai 28.7. klo 21.00

Kesäkinon Onnenpeliä-illassa nähdään sattumanvaraisia kohtaamisia kesäyössä vuosilta 2001, 1997 ja 1965.

Illan avaa Aleksi Salmenperän vuonna 2001 ohjaama Onnenpeli 2001. Puolituntinen elokuva kertoo parisuhteen puhdistavasta vaikutuksesta. Reetta (Minna Haapkylä) haluaa miehen. Sitä oikeaa hän lähtee etsimään 24 tunnin risteilyltä. Hän löytää itsensä hääpäiväänsä juhlivan avioparin sviitistä.

"Elokuvan tarkoituksena on herättää kysymys, onko oikeaa tapaa elää toisen ihmisen kanssa, onko toisen kanssa olo vain opittu malli, voiko yksin olla onnellinen", kuvaili ohjaaja Salmenperä elokuvan sisältöä.

”Onnenpeli 2001 ei ole vanhentunut. Minun on vaikea käsittää, että sen tekemisestä on jo niin kauan. Kaikki näyttelijätkin näyttävät ihan itseltään. Elokuva tuntuu kaikin puolin ajankohtaiselta.” – Minna Haapkylä

Radio Suomen kesäsarjassa Onnen maalta Erottajalle näyttelijä Minna Haapkylä keskustelee toimittaja Jukka Kuosmasen kanssa elokuvasta Onnenpeli 2001 sunnuntaina 29.7.

Minna Haapkylä"Ihanalla ja älykkäällä Reetalla ei ole omaa miestä. Kello käy ja kaikki tuntuu menevän ohi. Risteilyllä ovat mukana rakkauden kaikki ongelmat. Miksi rakkaus tuntuu niin valheelliselta ja maailma epäoikeudenmukaiselta? Onnenpeli 2001 ratkaisee reilussa puolessa tunnissa sinunkin elämäsi suunnan. Reetan silmät risteilyn lopussa kertovat kaiken - jos vain uskallat katsoa." – radiosarjan toimittaja Jukka Kuosmanen

Iltaa jatkavat Esa Illin Juhannustarinoita ja Risto Jarvan Onnenpeli.

Lisätietoa ohjelmasta

Onnenpeli 2001 (Suomi 2001) O: Aleksi Salmenperä. N: Minna Haapkylä, Ville Virtanen,Tommi Eronen, Johanna af Schultén, Meri Nenonen, Juha Kukkonen. Tuotanto: Taideteollinen korkeakoulu / Elokuvataiteen ja Lavastustaiteen osasto ETO.

Suosittele161 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Juhannustarinoita (S)

Esa Illin ohjaama 50-minuuttinen elokuva kertoo elämisen traagisuudesta juhannusaattona Helsingissä. Mukana muun muassa Kati Outinen ja Kari Sorvali.

Onnenpeli (16)

Risto Jarvan "iloinen elokuva rakkaudesta". Helsingissä toimittajana työskentelevä Jussi ihastuu mannekiiniin tyttöystävän ollessa poissa kaupungista. Pääosissa Jussi Pakkasvirta, Anneli Sauli ja Eija Pokkinen.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook