YLE Teema

 

Opettaja.tv:n tilalle uusi oppimisen verkkopalvelu

Julkaistu tiistaina 22.11.2011 0 kommenttia 184 suositusta

Yle avaa kaikille oppimisesta kiinnostuneille tarkoitetun verkkopalvelun vuonna 2012. Palvelu on laajasti oppimista palveleva kokonaisuus, jonka kohderyhmiä ovat koululaiset, opettajat ja aikuisopiskelijat - erityisesti kieltenopiskelijat. Kyse on sisältölähtöisestä palvelusta, joka tarjoaa kokemuksia, tietoa ja tukee oppijan omaehtoista etenemistä uusien tietojen ja taitojen omaksumisessa. Käyttäjä voi asettaa oppimiselleen tavoitteita ja saavuttaa niitä.

"Yle on suuri suomalainen sisältötalo, ja verkossa haluamme tuoda sisällöt moninaiseen hyötykäyttöön. Opetus- ja tiedetarjonnassa internet tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia. Internetissä sisällöt ovat aina tarjolla, ja tiettyyn aikaan katsomisen tai tallentamisen tarvetta ei ole. Näin voimme myös helpottaa oppimisen sisältöjen hyödyntämistä koulun tiukkarytmisessä arjessa. Verkossa vuorovaikutteisuus toimii; testit, kyselyt ja kokemusten jakaminen on mahdollista. Samoin taustoittava ja täydentävä tarjonta", sanoo Yle julkaisujohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Suomalaiset käyttävät yhä enemmän mediasisältöjä verkossa, ja myös koulujen valmius hyödyntää internet-perusteista oppimista on parantunut. Siksi Yle siirtää resursseja verkkoon.

Uuden palvelun avaamiseen asti Opettaja.tv:n netti toimii normaalisti. Kaikki Opettaja.tv:n aikaa kestävät ja käyttökelpoiset materiaalit tullaan siirtämään uuteen palveluun, jossa ne ovat edelleen käytettävissä opetukseen.

Ylen tv-kanavien ohjelmiston uudistumisen myötä oppitunneille ja opettajien ammatilliseen kehittymiseen suunnatut televisio-ohjelmat poistuvat Teeman ohjelmistosta vuoden 2012 alusta. Oppimisen verkkopalvelun avaamisesta tiedotetaan, kun ajankohta on selvä.

Suosittele184 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook