YLE Teema

 

Kino Ranska

Orfeuksen testamentti

Julkaistu perjantaina 23.04.2010 0 kommenttia 265 suositusta

sunnuntai 17.10. klo 13.25

Orfeuksen testamentti oli runoilijan, kuvataiteilijan ja elokuvantekijän Jean Cocteaun (1889-1963) hurmaava hyvästijättö taiteelle, elokuvalle ja ystäville. Elokuvassa kuolemaa lähestyvä runoilija kohtaa unia, muistoja, totta ja tarua elämänsä varrelta. Vanhan miehen nuori mieli on yhä täynnä kokeilunhalua ja leikkisyyttä, mutta mielikuvituksesta nousee myös uudenlaista kirkkautta ja pelkistystä.

Cocteau pääsi tekemään viimeistä elokuvaansa täysin vapaasti, Ranskan uuden aallon kannattelemana ja Francois Truffaut'n rahoittamana. Hän nousee kuin feenikslintu tuhkasta ja vaeltaa ajan, paikan ja todellisuuden rajoista piittaamatta läpi elämänsä ja taideteostensa.

50 vuotta sitten valmistuneessa elokuvassa esiintyvät päähenkilö Cocteaun lisäksi muun muassa Jean Marais, Pablo Picasso, nuori Jean-Pierre Léaud, Charles Aznavour, Yul Brynner, Édouard Dermithe, Henri Crémieux ja Maria Casarès.

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: Le testament d'Orphée, Ranska 1960

Ohjaus Jean Cocteau

Mukana mm. Jean Cocteau, Jean Marais, Édouard Dermithe, Henri Crémieux, Maria Casarès, Jean-Pierre Léaud ja Pablo Picasso.

Suosittele265 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook