YLE Teema

 

Teeman lahjapaketit 2013

Päivien kimallus (S)

Julkaistu keskiviikkona 15.05.2013 0 kommenttia 65 suositusta

sunnuntai 5.1. klo 13.15

Kino Klassikon rakkauselokuvien sarjaa jatkaa Henry Kingin ohjaama Päivien kimallus (Love Is a Many-Splendored Thing, USA 1955), joka oli 1950-luvun menestyksekkäimpiä elokuvia yleisösuosiossa mitaten. Menestystä siivitti mieliin painuva tunnussävelmä, suomalaiskäännöksenä Niin paljon kuuluu rakkauteen, joka toi sen tekijöille Sammy Fainille ja Paul Francis Websterille yhden elokuvan kolmesta Oscar-palkinnosta.

Osaltaan vetosi myös eksotiikka. Päivien kimallus oli ensimmäisiä elokuvia, jotka kuvattiin kaukana Hollywoodista aidoissa Hongkongin miljöissä.

Elokuvan päähenkilö on euraasialainen lääkäri Han Suyin, jonka romaaniin elokuva myös perustuu. Hän kohtaa Hongkongissa Korean sodasta raportoivan amerikkalaisen sotakirjeenvaihtajan Mark Elliottin, ja heidän välilleen puhkeaa romanssi. Elliott on naimisissa vaikka asuu erillään vaimostaan, eikä roturajat ylittävää suhdetta katsota muutenkaan suopeasti.

Päivien kimallus tarjoaa romantiikanjanoisille yhä hyvän tilaisuuden kyynelten hersyttämiseen. Elokuvan pääosia esittävät Jennifer Jones ja William Holden.

Lisätietoa ohjelmasta

Päivien kimallus (Love Is a Many-Splendored Thing), USA 1955. O: Henry King. N: William Holden, Jennifer Jones.

Suosittele65 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

The Sound of Music (S)

1930-luvun Itävaltaan sijoittuva, viidella Oscarilla palkittu menestysmusikaali kertoo leskiupseerin seitsemän kurittoman lapsen hoitajaksi ryhtyvästä laulavasta nunnasta.  Pääosissa Julie Andrews ja Christopher Plummer.

Kilimanjaron lumet (12)

Näyttävässä Hemingway-filmatisoinnissa kirjailija muistelee elämänsä naisia metsästysretkellä Afrikassa. Pääosissa Gregory Peck, Ava Gardner ja Susan Hayward.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook