YLE Teema

 

Pietarin sydämessä

Julkaistu keskiviikkona 16.06.2010 0 kommenttia 239 suositusta

Kaksiosainen dokumentti vie Pietariin eri vuodenaikoina ja näyttää turistikohteet kulissien takaa.

Pietarin sydämessä

perjantai 15.10. klo 19.00

Teema esittää kaksiosaisen dokumentin, joka vie Pietariin eri vuodenaikoina. Kiemurtelevat kanavat jäätyvät talven tultua, palatsit säihkyvät väriloistossaan. Nevan sillat nousevat valkeiden öiden aikaan. Rakastuneet suutelevat joen pientareilla.

Mitä tapahtuu kaupungin kauniiden kulissien takana? Keitä ovat ne Eremitaasin maalarit, jotka valtaavat museon sen sulkemisajan jälkeen kopioidakseen seinillä riippuvia mestariteoksia. Entä minkälainen on ateljé, jossa ommellaan Mariinski-teatterin esiintymisasut?

Nykyajan Pietariin tutustutaan kolmen taitelijan kautta: Andrei on Eremitaasin valokuvaaja, Elena on Mariinskin laulaja ja Pascal on ranskalainen chef, joka on muuttanut tsaarinajan tapaan Pietariin tarjoilemaan valtaapitäville goumet-menuita. Pöydässä ei tosin enää istu kruunupää vaan lyhyt mies.

Kaunis Pietarin luomus näyttää piilossa olevat puolensa näiden erityislaatuisten oppaiden ansiosta. Pietari on unenomainen sekoitus niin venetsialaista kuin hollantilaistakin arkkitehtonista perinnettä. Sitä ei voi järjellä ymmärtää, se täytyy kokea.

Ohjaaja Stéphane Bentura on asunut useita vuosi Venäjällä. Hän tuntee elokuvansa kohteen hyvin. Hänen filminsä esittelee Pietarin moniulotteisesti, jopa ihan kirjaimellisesti, sillä kaupunkiin tutustutaan maalta, mereltä ja ilmasta.

 

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: In the Heart of Saint Petersburg

Ohjaus: Stéphane Bentura

Tuotanto: Capa, Ranska.

Löydä lisää:

Venäjä, Pietari
Suosittele239 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook