YLE Teema

 

Kino Klassikko

Piukat paikat

Julkaistu torstaina 16.09.2010 0 kommenttia 236 suositusta

sunnuntai 26.12. klo 18.00

Piukat paikat on kaikkien aikojen komediaklassikko kahdesta muusikosta, jotka naamioituvat naisiksi gangstereita paetessaan. Billy Wilderin ohjaaman elokuvan pääosia näyttelevät Marilyn Monroe, Tony Curtis ja Jack Lemmon.

Piukat paikat muistuttaa, miksi Marilyn Monroesta tuli legenda. Vaikka omien ongelmiensa kanssa kamppaillut tähti myöhästeli ja unohteli kuvauksissa vuorosanojaan eikä autoritäärinen Billy Wilder ollut mikään helppo ohjaaja, lopputuloksena oli elokuvahistorian parhaimpiin kuuluva komedia. Laulajatar Sugar Kane on Monroen unohtumattomimpia rooleja. Riemukas, seksikäs satiiri Amerikasta on myös Hollywoodin kulta-ajan viimeisiä mestariteoksia.

Piukat paikat kuvaa kieltolain ja gangstereiden aikaa pahamaineisessa Chicagossa. Työttömät jazzmuusikot Joe ja Jerry näkevät jotakin, jota heidän ei olisi pitänyt nähdä. Pelastaakseen nahkansa kaverukset pestautuvat soittokeikalle floridalaiseen loistohotelliin matkaavaan orkesteriin. Kyseessä on tyttöbändi, mutta vaaran hetkellä ei voi valita. Junamatkalla "tytöt" tutustuvat mitä viehättävimpään olentoon, laulajatar Sugar Kaneen. Pian Joe on - harmillista kyllä edelleen naiseksi pukeutuneena - korviaan myöten rakastunut Sugariin. Jerryyn - siis Daphneen - taas iskee silmänsä iäkäs miljonääri Osgood E. Fielding III.

Kukaan ei ole täydellinen, mutta Piukat paikat on liki täydellinen elokuva.

Lisätietoa ohjelmasta

Piukat paikat (Some Like It Hot), USA 1959. Ohjaus Billy Wilder. Pääosissa Marilyn Monroe, Jack Lemmon, Tony Curtis. Mv.

Suosittele236 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook