YLE Teema

 

Retrolissun ysärit: Megajulkkixet

Julkaistu perjantaina 29.11.2013 0 kommenttia 41 suositusta

sunnuntai 29.12. klo 20.45

Retrolissun yhdeksännessä osassa käännetään katse ylöspäin. Mihin muuhun 1990-luku olisi kiteytynyt yhtä timanttisesti kuin julkkixiin? Niihin, joiden takia jaksoi nousta sängystä ylös, laittaa saludon porisemaan ja kallistaa korvansa näitten mega-giga-kuuluisuuksien murheille?
Aviokriisejä, ulosottoja, pettämisiä, menemisiä, tulemisia, velkoja: moni kansakunnnan jääkaapin päälläkin joutui syömään pakasteranskiksia ja puuroa, kun talo oli mennyt alta ja puoliso lähtenyt toisen matkaan.

Seuratuimpia olivat mallit ja missit. Mukana Janina Frostell, Ninja Sarasalo, Laila Snellmanin muodonmuutos coolista julkkiksesta mallimammaksi, ja yksi surullinen tarina missikruunun menetyksestä. Vain sen vuoksi, että alastomuus ei kannata, vai mitä ajattelee Carmen Mäkinen?

Samaan aikaan toisaalla maailmanmestari Matti Nykänen ryhtyi strippariksi Järvenpäähän. Tärkeintä oli, että kahvipöydässä riitti kauhisteltavaa ja tupakkahuoneessa naureskeltavaa. Matti Nykänen-Paananen-Nykäsellä oli naisia ja lisää naisia, onnea ja myrskyjä ,enemmän kuin peruspertsalla ikinä. Ja ah, Seiska, lehti ja ilmiö, jonka syliin maailmanmaineen drop-outtien oli turvallista kellahtaa.

Ysärillä julkisuuteen hiihteli turha julkkis, joka siitä lähtien on pitänyt tosi kovaa metakkaa maalla, merellä ja ilmassa. Sanna Suutari ja Satu Lappi huolehtivat siitä, että blondeilla meni lujaa. Ja kaikkia kiinnosti. Blondes have more fun & more kaikkea!

Ja entäpä miehet? Yhdeksänkymmentäluvulla terveellisyys, itsensä rääkkääminen ja steroidit pullahtivat kansan pariin. Niillä sai lihasta ja kunnioitusta. Salilla ähkimisestä tuli jokamiehen oikeus ja lihasmassasta mahdollisuus. Ai niin ja lihasmassalla oli myös terävä kieli ja joukko machomielipiteitä. Testosteronityrkyt rules! Ysärillä he olivat: Simo Rantalainen, Tony Halme, Mattiesko Hytönen, Henry Saari.

Mutta missä nuo kaikki itsestään taukoamatta jauhavat, elyseessä uivat, superdieetti-sensaatioihmiset olisivat ilman faneja? Niitä, jotka jaksavat itkeä artistin maksuhäiriötä tai rakkausryppyjä ja plastiikkakirurgin mokia? Eivät missään. Tämän tiesivät myös Jari Sillanpää ja Chippendales.

Lisää Elävässä arkistossa:

Julkkiksia ja kohukaunottaria sekä näköishahmoja

Suosittele41 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook