YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Rockin klassikkolevyt: Judas Priest

Julkaistu perjantaina 09.03.2012 0 kommenttia 169 suositusta

perjantai 7.2. klo 22.55

Rockin klassikkolevyt -sarjassa käsittelyvuorossa on Judas Priestin albumi British Steel, jolla ovat muun muassa heviklassikot Breaking The Law ja Living After Midnight. Yhtyeen mukaan juuri tämä albumi vapautti hevimusiikin bluesin vaikutuksesta.

British Steel on nimeään myöten heavy metal -musiikin perusalbumi. Levy oli myös siinä mielessä historiallinen merkkipaalu, että se oli aloittamassa raskaan rockin voittokulkua 1980-luvulla.

Vuonna 1980 ilmestynyt British Steel oli Birminghamista kotoisin olevan Judas Priestin kuudes albumi.

Dokumentissa yhtyeen jäsenet ja tuottaja Tom Allom kertovat teräksisen metalliklassikon synnystä ja suhteestaan heavy metaliin. "Heavy metal on elämäni. Se saa yhä minut tuntemaan, että olen elossa", sanoo Judas Priestin laulaja Rob Halford.

Lisätietoa ohjelmasta

Rockin klassikkolevyt: Judas Priest (Classic Albums: Judas Priest - British Steel), Britannia 2001. Ohjaus Tim Kirkby.

Suosittele169 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rockin klassikkolevyt: Elvis Presley

Käsittelyssä klassikkojen klassikko, Elvis Presleyn vuonna 1956 ilmestynyt debyyttilevy, nimeltään yksinkertaisesti Elvis Presley. Ohjelmassa haastatellaan muun muassa Sam Phillipsiä, Scotty Moorea, B.B. Kingiä ja Keith Richardsia.

Black Music

Yltäkylläisen runsaiden arkisto- ja musiikkinäytteiden siivittämä suuri kertomus siitä, miten musta musiikki on auttanut afroamerikkalaisia tasa-arvotaistelussa niin puuvillapelloilla kuin Bronxin slummeissa. Dokumenttielokuva on vuodelta 2008.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook