YLE Teema

 

Populaarimusiikki

Rockin klassikkolevyt: Primal Scream

Julkaistu torstaina 18.08.2011 0 kommenttia 178 suositusta

maanantai 27.8. klo 21.00

Skottibändi Primal Scream on vuonna 1984 alkaneen taipaleensa aikana muuntautunut moneen suuntaan sekä jäsenistöltään että musiikkityyleiltään. Ainoa pysyvä asia yhtyeessä on ollut sen solisti ja perustajajäsen Bobby Gillespie. Vuonna 1991 Primal Scream osui kultasuoneen, kun yhtye julkaisi levyn nimeltä Screamadelica. Ensimmäisen kaupallisesti menestyneen levyn myötä tapahtui myös lopullinen läpimurto. Screamadelicin aikana yhtyeen muut jäsenet olivat Andrew Innes, Robert Young, Martin Duffy, Henry Olsen ja Phillip ”Toby” Tomanov.

Useasti palkittua Screamadelicaa pidetään yhtenä 1990-luvun parhaista rock-levyistä. Läpimurtoalbumillaan yhtye esitteli uutta tyyliään: indie-rock oli vaihtunut muun muassa rockia, soulia ja acid housea sekoittavaksi omintakeiseksi mutta ajan trendien mukaiseksi tyyliksi, sillä konemusiikki oli kovassa nousussa 90-luvun alussa. Uutta ja vanhaa yhdistävältä albumilta ei mielikuvitusta puuttunut.

Albumi sisältää useammankin legendaksi kasvaneen hitin kuten Movin on Up, Slip Inside This House, Loaded sekä yli kymmenminuuttisen kappaleen Come Together.

Rockin klassikkolevyt -sarjan Screamadelica-jakso valmistui vuonna 2011.

Lisätietoa ohjelmasta

Rockin klassikkolevyt: Primal Scream / Screamadelica (Classic Albums: Primal Scream – Screamadelica), Britannia 2011.

Suosittele178 Suosittelee

Lähetä linkki

Katso myös...

Rockin klassikkolevyt: The Doors / L.A. Woman

Käsittelyssä legendaarisen rockbändin viimeiseksi jäänyt albumi, joka ilmestyi keväällä 1971 - vain kolme kuukautta ennen laulusolisti Jim Morrisonin kuolemaa.

Rockin klassikkolevyt: Rush

Vuosikymmenten varrella tyyliltään usein muuttuneen Rushin kuuluisin tavaramerkki lienevät sanoitukset, joissa yhdistyvät positiivisuus, fantasia, filosofia ja science fiction. Rockin klassikkolevyissä käsitellään kahta Rushin albumia: 2112 ja Moving Pictures.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook