Ruokamatka Välimerellä
Julkaistu maanantaina 07.06.2010 0 kommenttia 225 suositusta
Rick Steinin kierros alkaa Korsikalta. Matkareitti kiemurtelee Italian, Kreikan Korfun, Espanjan Mallorcon ja Katalonian sekä Marokon kautta ja päättyy Turkkiin. Kulkupelinä on Steinin auto, joka aina välillä lastataan autolautalle. Ajoittain palataan Steinin kotikeittiöön, jossa hän kokkaa osan ruoista. Rick Steinin huumori, innostus ja sivistynyt ote tarttuvat taatusti katsojaan.
Osa 1/6: Korsika ja Sardinia
Korsikassa on tarjolla vahvanmakuista makkaraa ja Sardiniassa merellistä spagettia.
Osa 2/6: Sardinia ja Sisilia
Rick Stein lähtee Sardinian kalatorilta kohti Sisiliaa. Palermossa hän saa maistaakseen kerrassaan verratonta pastaa. Itse hän valmistaa mintulla ja kapriksilla höystettyä kasvispastaa.
Osa 3/6: Sisilia ja Apulia
Catanian kalatorilta Rick jatkaa matkaansa Italian "saappaankorkoon" Apuliaan, yksinkertaisten makunautintojen äärelle. Millainen on Rickin oma hernemuhennos ja kuinka fenkolimakkaraa tehdään?
Osa 4/6: Korfu
Korfulla Rick pääsee sukujuhliin, kurkistaa kreikkalaisiin keittiöihin ja oppii tekemään aitoa kreikkalaista salaattia. Fetajuustoa tulee myös paikalliseen yrtti- ja vihannesmunakkaaseen.
Osa 5/6: Mallorca ja Katalonia
Mallorcalla Rick maistaa suussa sulavaa lammasherkkua ja intoutuu itse valmistamaan kanaa à la Mallorca. Barcelonassa on tarjolla suolaturskaa Katalonian tapaan.
Osa 6/6: Marokko ja Turkki
Marokossa Rickille tarjotaan kuskusia ja basaarissa minttuteetä. Rick kokkaa itse yksinkertaista lihapullataginea. Matka päättyy Turkkiin, kebabin ja lampaanlihasta tehdyn pikaruoan äärelle.
Katso myös ohjelman reseptit!
Lisätietoa ohjelmasta
Alkuperäinen nimi: Rick Stein's Mediterranean Escapes
Lähetä linkki
Selaa ohjelmia aiheiden mukaan
Selaa ohjelmapaikkoja
Suositelluimmat jutut