YLE Teema

 

Saksojen rajalla

Julkaistu maanantaina 07.06.2010 1 kommenttia 181 suositusta

Saksojen välinen raja oli 1400 kilometrin pituinen. Vuosina 1961-1990 sitä vartioi 60 000 miestä. Draama katsoo vuosia Alexanderin silmin, joka kuuluisan kemianprofessori-isänsä tahtoa uhmaten palvelee rajavartijana.

sunnuntai 22.8. klo 16.10

On vuosi 1974. Raja kommunistisen DDR:n ja demokraattisen Länsi-Saksan välillä on yksi maailman tiukimmin vartioiduista. Rajavartijoilla on tarkat ohjeet luvattomien rajanylittäjien varalta - yrittäjää saa ampua. Yksi näistä nuorista vartijoista on rajalla asepalvelustaan suorittava Alexander.

Alexander on idealisti, joka haaveilee valokuvaajan ammatista. Partioidessaan rajalla hän tapaa sievän Christinen ja rakastuu tyttöön. Pian Alexanderin ihanteet ja arkitodellisuus herättävät hänen poliittisen omantuntonsa huomaamaan epäoikeudenmukaisuuden, joka järjestelmään liittyy.

Asiat saavat uuden käänteen, kun Christine pyytää apua Alexanderilta - hänen veljensä haluaa loikata länteen. Alexander huomaa paitsi olevansa elämänsä ensimmäistä kertaa ison moraalisen valinnan edessä, myös sen, että hänen ensimmäinen rakkautensa onkin saattanut olla pelkkää harhaa. Alex joutuu puntaroimaan omatuntonsa, sydämensä ja velvollisuutensa välillä ja tietää samalla, että hänen tekonsa saattavat viedä hänet itsensä vankilaan - ja johtaa verenvuodatukseen muurilla.

Rooleissa nähdään muun muassa Jacob Matschenz, Bernadette Heerwagen, Max Riemelt ja Florian Panzer. Draaman on ohjannut Urs Egger ja kirjoittanut Stefan Kolditz. 

Lisätietoa ohjelmasta

Alkuperäinen nimi: An die Grenze

Ohjaus: Urs Egger

Käsikirjoitus: Stefan Kolditz.

Pääosissa: Jacob Matschenz, Bernadette Heerwagen, Max Riemelt ja Florian Panzer

Löydä lisää:

Saksa, DDR, II maailmansota
Suosittele181 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

heikki

Mahtava pätkä. Vaikka tarinan asetelma olikin kliseinen, oli se silti hyvin rakennettu. Ja etenkin tunnelma oli kohdillaan. Hyvähyvä

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook