YLE Teema

 

Selvänäkijä

Julkaistu perjantaina 20.11.2009 0 kommenttia 294 suositusta

Spiritismiä, vankeja ja naisten välistä rakkautta viktoriaanisessa Lontoossa

Selvänäkijä

Viktoriaanisen Lontoon hämyiseen maailmaan sijoittuva draama sekoittaa vangitsevan keitoksen hämmentävän monisyisistä aineksista: uskosta yliluonnolliseen, arvoituksesta sekä tarpeesta löytää merkitys elämälleen ja antaa ja saada aitoa, pyyteetöntä rakkautta.

Isän kuolema jättää Margaret Priorin henkiseen tyhjyyteen, jota täyttääkseen hän ryhtyy hyväntekijäksi pahamaineisen Millbankin naisvankilan asukeille. Häntä ympäröi synkeä maailma väärällään ihmishylkiöitä, jotka on suljettu vankilaan sovittamaan murhaa, varkautta tai muita rikoksia. Tuuliajolla oleva Margaret tuntee kummallista vetoa erityisesti yhteen vankiin, selvänäkijään, joka on tuomittu spiritistisen istunnon aikana sattuneen oudon kuolemantapauksen tähden.

Selina Dawes herättää ristiriitaisia tunteita toisissa vangeissa, mutta Margeret huomaa kiintyvänsä tuohon viattomana pitämäänsä naiseen yhä lujemmin. Samaan aikaan hänessä alkaa tapahtua muutos, jota hän ei itsekään tiedosta ennen kuin saattaa olla liian myöhäistä. Onko Selina manipuloiva huijari vai oikea meedio, jolla on kyky saada yhteys henkimaailmaan? Mihin tämä kaikki voi johtaa? Ja mikä Margaretia tämän merkillisen matkan päässä odottaa?

Lisätietoa ohjelmasta

(Affinity, Iso-Britannia 2008)

Ohjaus: Tim Fywell.

Pääosissa: Anna Madeley, Zoë Tapper, Anne Reid, Domini Blythe, Amanda Plummer, Anna Massey.

Käsikirjoitus: Sarah Watersin romaanin pohjalta Andrew Davies.

Tuotanto: Box TV, Cité Amerique, Castel Films, ITV.

IMDB

Lisää tietoa kirjailija Sarah Watersista

kirjailija Sarah Watersin kotisivut (englanniksi)

Suosittele294 Suosittelee

Lähetä linkki

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook