YLE Teema

 

Teeman elokuvafestivaali 2012

Side by Side - elokuvan tulevaisuus

Julkaistu torstaina 29.11.2012 6 kommenttia 93 suositusta

sunnuntai 15.6. klo 22.25

Christopher Keneallyn kiehtova dokumentti kertoo elokuvanteon siirtymisestä sen viimeisimpään vallankumoukseen - täysin digitaalisesti valmistettuun ja esitettyyn elokuvaan. Miten tähän tultiin, ja miten kuljemme tästä eteenpäin? Dokumentin haastattelija ja juontaja on näyttelijä Keanu Reeves.

Tunnetut elokuvaajat ja ohjaajat kertovat kokemuksistaan murroksen aikakaudesta sekä täysdigitaaliseen maailmaan astumisen haasteista ja iloista. Haastateltavien lista on varsin kattava: ääneen pääsevät muun muassa James Cameron, David Lynch, Richard Linklater, Martin Scorsese, Wachowskin sisarukset, Christopher Nolan, Steven Soderbergh, David Fincher sekä George Lucas.

Side by Side -dokumentista esitetään 52-minuuttinen tv-versio.

Lisätietoa ohjelmasta

Side by Side - elokuvan tulevaisuus (Side by Side), USA 2012. Dokumentti, ohjaus Christopher Keneally.

Suosittele93 Suosittelee

Lähetä linkki

Kommentit

Anonyymi

Mitä järkeä on näyttää näitä tv-versioita, jos ei ole mahdollista näyttää kokonaisuudessaa, parempi antaa olla. Aihe on todella mielenkiintoinen, mutta itse tulen tämän saksitun version jättämään väliin suosiolla. Alkuperäinen kesto on 99 min ja nyt jäljellä on enää puolet.

Kaitsu

Story of Film oli jo surkea käsitellessään digitaalisuutta hyvin yksiulotteisesti joten ei lisää uskottavuutta Ylen ohjelmapoliitikalle leikattu versio tästä.

Digi

Katsoin just dokkarin, minusta se oli hyvä eikä vaikuttanut tyngältä mitenkään.

Pete

Mitä v****a! Oli kiva päästä dokkarin loppuun ja huomata että heitin tunnin hukkaan sillä kyseessä oli traileri.

Anonyymi

Eikö nämä tv-versiot ole tehty amerikan yleisölle. 52min+mainokset sopii hyvin tunnin slottiin. Suomessa kun ei ole mahdollisuutta nähdä alkuperäistä, niin miksi ei sitten hommata saman tien sitä?

Anonyymi

Okei olisi sitä ehkä pitempääkin katsonut mutta oli hyvä silti, ei missään nimessä joku traileri. Dokkarille voi tiivistys tehdä myös hyvää, eikös ne ohjaajat itse tee tv-versiotkin? Tästä en osaa sanoa kun näin vain lyhyemmän version.

Suositelluimmat jutut

Ajalta:
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.
1.
2.
3.
4.
5.


YLE Teema on Facebook